30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Mehmet Akif Ersoy'u anma programı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde Çağlak Anadolu Lisesi tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 87. yıl dönümü etkinliği ile Mehmet Akif Ersoy'u anma töreni düzenlendi. 

Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Hava Meydan ve Garnizon Komutan Vekili Hava Savunma Binbaşı Abdülkadir Ucuz, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Adalet Komisyon Başkanı Muhammet Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sözcüer, Daire müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, günün anlam ve önemi hakkında Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ahmet Kirazaldı'nın bilgilendirmede bulundu. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve edebi kişiliğini Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi öğrencilerinden Rabia Ercan ve Batuhan Bakır anlattı. 

Günün anlam ve önemine ilişkin okunan şiir ve oyunların sergilendiği etkinlikte konuşma yapan Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 87. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programını başarıyla yerine getiren Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi Müdürü Ufuk Çetinkaya, öğretmenler ve öğrencileri tebrik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 16:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?