8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Mehmet Çerçi, Selendi'de

TBMM'nin tatile girmesiyle birlikte seçim bölgesi Manisa'da ziyaretlere başlayan AKP Manisa Milletvekili Dr. Mehmet Çerçi, Selendi İlçesi'nde ve köylerde halkın sorunlarını dinledi. 

Selendi'de ilgiyle karşılanan AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, sohbet ettiği tütün üreticilerinin sıkıntılarını dinledi. Çerçi, çiftçinin artık tütünden vazgeçip alternatif tarıma yönelmesi gerektiğini söyleyerek, "Kırsal bölgelerimizde, suya ihtiyaç duymayan meyveciliğe yönlendirme yapılmalı. Bunu ilk olarak, birkaç çiftçimizin yapması gerekir. Diğerlerine örnek olur. Ayrıca halkımıza bu konuda bilgiler vermeliyiz" dedi.
 
Memurların ve doktorların kendilerine iyi davranmadıklarından bahseden vatandaşlara da Çerçi, "Yıllardan beri adam kayırmacılık vardı. Vatandaşa hizmet etmesi gereken insanlar, onları hor görüp aşağıladılar. Doktorlar, muayenehaneye gelsin diye hastanedeki hastalara iyi bakmıyor, onlarla ilgilenmiyor. Bu ve buna benzer bir sürü tabloları biliyoruz, görüyoruz ve duyuyoruz ama bunlar geçmişte oluyordu. Bu ve buna benzer anlayışı değiştirmeye çalışıyoruz. Bunların da mücadelesini veriyoruz ve inşallah sistemi değiştireceğiz" dedi. Rüşvetten şikayet eden vatandaşlara ise, "Ben size oy verdim. Sen yap, sen düzelt mantığıyla bu işleri halledemeyiz" diyen Çerçi, "Hep beraber birlik içinde düzelteceğiz. Siz bu tür olaylarla karşılaştığınızda nerede, ne zaman, hangi memur ne kadar rüşvet aldıysa şahitlerle birlikte tespit edin. Gerekeni yapmazsak, o zaman bizi suçlayın. Şimdi vatandaş, hem şikayet ediyor hem de gel şahit ol dediğimizde 'Aman beni bu işlere karıştırmayın' diyor. Bize yardımcı olmanız gerekir" diye konuştu.
 
Daha sonra kendisine eşlik eden AK Parti Selendi İlçe Başkanı Av. Şener Alakoyun, İl Genel Meclis üyeleri Ulvi Özer ve Orhan Tutar, parti yöneticileri ve TEDAŞ İşletme Şefi İlker Yiğit ile birlikte ziyaretlerine sırasıyla Çamköy, Rahmanlar, Hacılar, Kabaklar ve Çortak köyleriyle devam eden Çerçi ve beraberindekiler, önce Rahmanlar Köyü'nde daha sonra da Çortak Köyü'nde düğünlere katılarak harmandalı ve Selendi havası oyunları oynadı.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 14:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?