30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Mehmetçik Vakfı'ndan ziyaret

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi Emekli Tuğamiral Ufuk Aslan, Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret ederek vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilciliği görevine yeni başlaması nedeniyle tanışma amacıyla Vali Celalettin Güvenç'i ziyaret ettiğini belirten Emekli Tuğamiral Aslan, “Derneğimizin amacı, 1982 yılından itibaren şehit ve gazi olan Mehmetçik ailelerine yardım etmektedir. Şu anda 4 bin 500 gaziye, 2 bin 500 de şehit yakınına derneğimiz yardımda bulunuyor. Yardımlarımız subay ve astsubayları kapsamamakta, sadece Mehmetçikleri kapsamaktadır. Bölgemizdeki valilerimizi ve garnizon komutanlarımızı ziyaret ettikten sonra şehit ve gazi yakınlarına ziyarette bulunacağım” dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Celalettin Güvenç, “Vatanın bölünmez bütünlüğü için aynı ortak amaca hizmet etmekteyiz. Maalesef çok acı çekiyoruz, her gün çocuklarımızı kaybediyoruz. Verdiğiniz rakamlar çok üzücü. Ama bu da ülkemizin bir gerçeği. Yeni yıla girerken bir defa daha kamuoyuyla paylaşıyoruz. Her zaman askerimizin, gazimizin ve şehit yakınlarının yanındayız. Zor ama asla yılmıyoruz, yılmayacağız, geri adım atmayacağız. Kararlılığımızı hiçbir şey olumsuz etkilemez, etkileyemeyecektir. Bu millet, büyük bir devlet, sorunların üstesinden gelecektir. Gayretlerinizden dolayı sizlere de başarılar diliyorum” diye konuştu.


Vali Celalettin Güvenç, Emekli Tuğamiral Ufuk Aslan'a Manisa'yı tanıtıcı kitaplar ve Manisa'ya özgü ürünler hediye etti. Emekli Tuğamiral Ufuk Aslan da Vali Celalettin Güvenç'e Mehmetçik heykeli, Mehmetçik Vakfı broşürü ve kitapçığı takdim etti.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 17:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?