30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Mektupla gelen mutluluk

Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı Yeniceköyde yaşayan doğuştan engelli 11 yaşındaki Emre Köse'nin, engeli nedeniyle okula devam edememesi üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektubun ardından Başbakan'ın talimatıyla dileği gerçek oldu.


İsmail ve Aysel Köse'nin 3 çocuğundan biri olan ve doğuştan elleri ile ayaklarını kullanamayan Emre Köse, Ege Üniversitesi ve Behçet Uz Çocuk Hastanesi başta olmak üzere birçok sağlık kuruluşunda tedavi görmüş ancak bir sonuç alamamıştı. Talihsiz baba İsmail Köse, oğlunun tedavisi için elindeki tüm imkanları kullanmış ancak oğlunu iyileştirememişti. Annesinin sırtında gittiği köy okulunda ilk 5 yıllık eğitim ve öğretimi tamamlayan Emre Köse, engeli nedeniyle okula devam edemeyeceğini öğrenince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazmış ve yardım istemişti. Başbakan'ın talimatıyla harekete geçen Manisa Valiliği, Selendi Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü küçük Emre'nin okula devam etmesi için girişimlere başladı. Önce Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Emre'ye bir tekerlekli sandalye alındı. Daha sonra Selendi'de Atatürk İlköğretim Okulu'na kaydı yaptırıldı.


Emrenin ennesi Aysel Köse, oğlunun okula gelip gitmesinde yardımcı olan arkadaşlarına, okul idarecilerine ve öğretmenlerime, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şehirli'ye, tekerlekli sandalye alımında yardımcı olan Kaymakam Vekili Abdül Hamit Karacaya teşekkür etti. Okuma hayali gerçekleşen Emre Köse, tekrar okulda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Köse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür etti. Ailesinin verdiği destekle okumaya devam edeceğini ve ileride doktor olmayı istediğini belirten Emre, kendi gibi özürlü çocuklara yardım etmek istediğini söyledi.


Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Nafiz Akarsu, Emre'nin okula başladığı ilk günden çalışkan ve dürüst bir öğrenci olduğunu gösterdiğini ifade ederek, okul olarak Emre'nin tüm ders araç ve gereç ihtiyacını karşıladıklarını belirttti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şehirli ise, "Emre'nin okuma azmi karşısında biz de duyarsız kalamazdık. Bunun için ilk önce okula gelip gitmesini sağlayacak servis aracını temin ettik. Sonra da okula kaydını yaptırdık. Şimdi diğer öğrenciler gibi okula başladı. Onun okuması ailesinden fazla beni mutlu edecek." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?