30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Memur-Sen ayırım yapmıyor

Memur-Sen Manisa Şube Başkanı Abdulnasır Şimşek, sendikalarına üye olmak isteyenlerin düşüncelerinin değil, çalışıyor olmalarının kendileri için yeterli olduğunu söyledi.


Hiç bir ayırım gözetmedikleri için Manisa'daki üye sayılarının 7 bine ulaştığına dikkat çeken Memur-Sen Manisa Şube Başkanı Abdulnasır Şimşek, “Manisa Memur-Sen'in duruşunu herkes biliyor. Biz bunu defalarca söyledik. İnsanları siyasi görüşleri vardır. Her görüşten insan var aramızda. Burada önemli olan çalışanların menfaatleridir. Diğer iki sendikanın nerelere bağlı olduğunu, kimlerle hareket ettiğini biliyoruz. Biz bunu aşmaya çalışıyoruz. Kişi hangi partiye oy verirse versin bizimle aynı çatı altında bulunabilir. Bizim memur olma şartından başka hiçbir şatımız yok. Bütün memurlar bizim potansiyel üyemizdir. Zaten Memur Sen'e bu kadar yüklenilmesinin de sebebi budur.” dedi.


Memur-Sen'in 'hükümet yanlısı' olduğu yönünde bir inanış olduğundan yakınan Abdulnasır Şimşek, “Hükümetin kurduğu bir sendika değiliz. Bizim üyelerimizin büyük kısmı hükümete oy vermiştir. Ancak bu bizim AK Partili olduğumuz anlamına gelmez. Manisa'da AK Parti'yle birlikte hareket ettiğimizi gösteren herhangi bir emare var mı? Memuruz. Bugün AK Parti olur yarın bir başka parti. Biz çalışanlarımızın menfaati için hükümetlerle tabii ki diyalog kuracağız. Biz hiçbir partiye yandaş olacak kadar yakın, düşman olacak kadar da uzak olmayız. İktidar partisi CHP de olsa fark etmez. Eğer demokratsak halkın iradesine saygı duymalıyız. Zaten günümüzde yaşanan sorunlardan da saygı duymamaktan ileri geliyor. 411'in 11'den küçük olduğunu gördük bu ülkede. 367 kararını da gördük. Bu AK Parti'nin değil, bir başka partinin de başına gelse hiç fark etmezdi. Aynı tepkiyi gösterirdik. Anti demokratik her şeyin karşısındayız. Biz sonuç itibariyle AK Parti doğru yaptığı zaman yanında yanlış yaptığı zaman karşındayız. Biz yapmacık değiliz. Kimse bizim ilerleyişimizi durduramaz, çünkü biz milletin kendisiyiz. Yüz binlerce insanı Bursa'ya toplayarak ne kadar güçlü olduğumuzu geçtiğimiz günlerde göstermiştik.” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 16:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeki IP: 212.175.115.xxx Tarih : 4.08.2008 13:18:40

Efendi yapma Allah aşkına neyinizi gördü de millet size akın etti.İktidarcı olmaktan başka.Allahtan kork.