30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Merdiven altları derslik oldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne (CBÜ) bağlı Salihli Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) artan öğrenci sayısına paralel olarak derslik sıkıntısı yaşanınca okul idaresi ilginç bir yönteme başvurdu. Okul yönetimi, hem büyük sınıfları ikiye böldü, hem de merdiven boşluklarını değerlendirerek toplam 9 yeni derslik kazandı.


Okulda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren CBÜ Salihli MYO Müdürü Yrd. Doç .Dr Nurettin Gülmez, öğrenci sayısının artışından dolayı ek derslik ve laboratuarlara ihtiyaç duyulduğunu belirterek “Okulumuzda CBÜ Rektörlüğü aracılığı ile tamirat-tadilat ve yeni laboratuar ile atölyelerin kurulması sağlandı. Öğrenci sayısındaki artış doğrultusunda ek derslik ihtiyacı doğdu. Bu sorunu da büyük sınıfları ikiye bölerek, merdiven altlarındaki boşlukları dersliğe çevirerek çözdük. Üniversite kaynaklarının yetersiz kaldığı noktalarda özellikle Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ın büyük destekleri olmuştur. Başkanımız her talebimize olumlu cevap vererek imkanları ölçüsünde yüksek okulumuza yardımcı olmaya çalışmış ve sahip çıkmıştır.” dedi.


Öğrenci kayıtlarının 1 Eylül 2008'de başlayıp 5 Eylül 2008 tarihinde sonra ereceğini belirten Gülmez, “Bu vesile ile yüksek okulumuzu kazanmış olan öğrenciler ve aileleri Salihli'ye gelmeye başladılar. Bu öğrenci ve ailelerin yurt ve ev arayışları devam etmektedir. Gelen öğrencilerin Salihli'de ikamet etmelerini sağlamak için ev kiralarının ve yurt ücretlerinin makul ve mantıklı seviyelerde tutulması Salihli için büyük önem arz etmektedir. Aksi halde öğrencilerin şehirlerarası taşıma araçlarına yönelmekte. Bu durum ilçe için ekonomik kayba neden olmaktadır. Elimizdeki nimetin değerini bilmek gerekir. Öğrenci velinimet olarak değerlendirilmelidir. Yolunacak bir meta gibi düşünülmemelidir. Bu çocukları bizim, bu okul bizim, bu memleket bizim. Bunun bilincinde olmak gerekir” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 15:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?