4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Merkez Efendi meydan muharebesi

Manisa'nın Merkez Efendi Mahallesi'nde, çevrede huzursuzluk çıkardıkları iddiasıyla Seyyar Ailesi hakkında şikayet için imza toplayan ve eylem yapan komşuları, bir anda ailenin taşlı, bıçaklı saldırısına uğradı.

Baltaların da kullanıldığı kavgada sokak, adeta savaş alanına dönerken, olayda aynı sokakta ikamet eden Akşam Gazetesi Muhabiri Ahmet Ünsal, beline isabet eden kaya parçasıyla yaralandı.

Olay, dün akşam saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Merkez Efendi Mahallesi Nur Sokak sakinleri, mahallede huzursuzluk çıkardıkları iddiasıyla aynı sokakta ikamet eden Seyyar Ailesi'ni şikayet için imza toplayıp eylem yaptı.

Kadın ve çocukların da katıldığı eylemde, Nur Sokağı sakinleri, ellerinde 'Sıkıştırılmak, korkmak ve baskıya uğramak istemiyoruz', 'Vergilerimizi, hırsızları koruyun diye vermiyoruz', 'Çocuklarımız bıçak tehdidi altında', 'Nur Sokak elveda, nursuz sokak merhaba' gibi ilginç pankartlarla seslerini duyurmaya çalışırken, bu sırada şikayetçi oldukları Seyyar Ailesi'nin at arabalarıyla sokağa gelmesiyle ortalık gerildi.

N.S. (Nebahat Seyyar) kendisinden şikayetçi olan komşularını yatıştırmaya çalışırken, o anda motorsikleti ile olay yerine gelen oğlu E.S. (Emrah Seyyar-16), öfkelenerek belinden çıkarttığı ekmek bıçağıyla kalabalığın üzerine yürüdü. E.S. bu sırada kendisine engel olmaya çalışan annesi N.S.'ye de saldırdı.

Seyyar Ailesi'nin oturduğu apartmanın 2. katında aile üyelerinden bazılarının aşağıdaki kalabalığın üzerine taş atması sonucu ortam iyice gerildi. Kalabalık grubun da taşlarla karşılık vermesi üzerine Nur Sokak bir anda savaş alanına döndü. Vatandaşlardan biri otomobilin arka bagajından çıkardığı baltayla, elindeki bıçakla tehditler savuran E.S.'yi kovalarken, E.S., kendisini son anda apartmanın içine attı.

Anne N.S. de evlerinin penceresinden elinde satırla komşularına tehditler savurdu. Her iki taraf, birbirlerine karşılıklı taş, şişe ve benzeri sert cisimler atarken, kavganın ortasında kalan çocuklar, korkudan gözyaşlarına boğuldu. Büyük panik yaşayan kadınlar da, taş yağmuru altında çocuklarını kucaklayarak evlerine sığındı. Olay sırasında, aynı sokakta ikamet eden Akşam Gazetesi Manisa Muhabiri Ahmet Ünsal, beline isabet eden kaya parçasıyla yaralandı. Çevrede park halindeki bazı otomobiller, atılan sert cisimlerle hasar görürken, çok sayıda apartman dairesinin de pencereleri kırıldı.

Daha sonra olay yerine gelen çok sayıda polis, kavgaya müdahale etti. Öfkeli kalabalığı yatıştırmaya çalışan emniyet görevlileri, olaya geç müdahale ettikleri gerekçesiyle tepki gördü. Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Fikri Özsoy ile birlikte Seyyar Ailesi'nin oturduğu apartmana giren polis memurları, anne N.S., saldırgan oğlu E.S ve ailenin diğer üyelerini gözaltına aldı. Diğer gruptan da çok sayıda kişi, ifadeleri alınmak üzere Şehit Öztürk Polis Merkezi'ne götürüldü. Bu arada, olayda yaralanan Akşam Gazetesi Manisa Muhabiri Ahmet Ünsal da, polis otosuyla Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 15:37:21
Güncelleme :10 Temmuz 2005 Pazar 14:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Merkez Efendi IP: 81.215.239.xxx Tarih : 16.08.2005 18:19:18
Bence bu olaylar esnasında polis görevini yerine getiremedi ve onlarca telefona rağmen olayların başlamasından sonra çok geç geldi olayı çıkartan kişilere hala rahat rahat huzursuzluk yaratması bence ihmalin sonucudur