5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Mesir bayramı!

MANİSA'DA MESİR FESTİVALİ COŞKUSU

Manisa 470. Uluslararası Mesir Festivali kapsamında yabancı gazetecilerle biraraya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, mesir macununu "Ancak yemekle, tadarak göreceksiniz" ifadeleri ile tanıtması, Türk gazetecileri güldürdü, yabancı gazetecileri şaşırttı.

Festivale katılmak üzere memleketi Manisa'ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yabancı konuklarla akşam yemeğinde biraraya geldi. Saruhan Otel'de düzenlenen yemeğe Arınç'ın yanı sıra Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, çeşitli ülkelerden büyükelçiler, belediye başkanları, çok sayıda yabancı ve Türk gazeteci katıldı. Yemeğin ardından yabancı konuklara festivalle ilgili tanıtım toplantısı yapıldı. Bilgilendirmeyi yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, festivalin Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan tarafından 470 yıl önce başlatıldığını söyledi. Arınç macunu tanıtırken zor anlar yaşadı. Macunu, "Ancak yemekle, tadarak göreceksiniz" şeklinde komik açıklaması, Türk gazetecileri güldürürken, ortaya çıkan tablo yabancı gazetecileri de şaşırttı.

Yemeğin ardından kent merkezinde fener alayı düzenlendi. Arınç'ın katılmadığı fener alayında protokol ve binlerce vatandaş yer aldı. Mesir Saçım Töreni'nin gerçekleştirileceği Sultan Cami önünden başlayan kortej, mehter eşliğinde büyük bir coşkuyla Cumhuriyet Bulvarı'nda ilerleyerek merkez kavşağına ulaştı. Ellerinde meşalelerle, ışıklı Manisa caddelerinde yürüyen kalabalık kente adeta bayram havası yaşattı. Mustafa Kemal Paşa Caddesi güzergahında ilerleyen fener alayı Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Protokol ve diğer konuklar, burada alanı dolduran binlerce kişi ile birlikte konser verecek olan ünlü sanatçı Funda Arar'ı karşıladı. Alkışlarla sahne alan ünlü sanatçı, birbirinden hareketli şarkılarıyla festivale katılanlara unutulmaz bir gece yaşatttı. Havaifişeklerin renk kattığı konserin sonunda Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Funda Arar'a çiçek ve çeşitli hediyeler takdim ederek festivale katkısından ötürü teşekkür etti.

MANİSA'DA MESİR FESTİVALİ COŞKUSU
MANİSA'DA MESİR FESTİVALİ COŞKUSU
MANİSA'DA MESİR FESTİVALİ COŞKUSU
MANİSA'DA MESİR FESTİVALİ COŞKUSU
MANİSA'DA MESİR FESTİVALİ COŞKUSU
MANİSA'DA MESİR FESTİVALİ COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 23:40:02
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 09:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?