5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Mesir Festivali'nin bütçesi 250 bin lira

MANİSA BELEDİYESİ MART AYI MECLİS TOPLANTISI

Manisa Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında, 470. Uluslararası Mesir Festivali için belediyenin 250 bin TL bütçe ayırması karara bağlandı.

Meclis toplantısı Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde Başkan Cengiz Ergün Şubat ayını değerlendirdi. Ergün; "Bedesten Meydanı ve kapalı çarşı ile ilgi geçtiğimiz hafta içerisinde Sayın Valimiz ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün katılımı ile bir istişare toplantısı yaptık. Bedesten Meydanı ve Kapalı Çarşı Projesi, Manisa Ticaret Borsası'nın olduğu taraftan başlayıp Kurşunluhan etrafındaki bütün sokaklar, kapalı çarşı ve kuyumcuların arkasında yer alan bit pazarı bölgesinin tamamını kapsayacak bir proje. İstişare toplantısında bu projenin Manisa'nın tarihini değiştirecek bir proje olduğu düşünüldü ifade edildi. Bizim her şeyimiz hazır. Vakıflar Bölge Müdürlüğü de bize orayı verirse Allahın izniyle yapımına hemen başlayacağız. Projemizi ihaleye çıkarabilecek durumdayız." dedi.

Bu ay içerisinde Et Entegre Tesisi'nin belediyeye ait bölümlerinin ihalesini yaptıklarını belirten Başkan Ergün, "6 ay öncesinden Manisa Ticaret Borsası'nın bizden bir talebi olmuştu. Buradaki haklarının 28 Şubat'ta biteceğini ve terkar burayı çalıştırmayacakları konusunda resmi olarak Temmuz ayında müracaatlarını yapmışlardı. Bunun üzerine biz de yasal yükümlülüklere dayanarak bu yerin ihalesini yaptık. Yerin kira bedeli 24 bin 900 TL olarak açık arttırma sonucunda belli oldu. Bu arada bu zamana kadar oraya hizmet etmiş arkadaşlara da teşekkür ediyorum." diye konuştu. Manisa'nın şu anda GEDAŞ'ın yapmış olduğu kazılar sebebi ile sıkıntı yaşadığını dile getiren Ergün, "Yağışların çok olduğu bu iki aylık dönemde sıkıntı gerçekten hat safhada. Her yer çamur deryasına döndü. GEDAŞ'ın işini yapan taşeron firma parayı alamadığı düşüncesi ile işi bırakıyor. O süre içerisinde bu aksamalar meydana geliyor. Ama yaklaşık 15 gündür bizde kendi ekiplerimizi sokarak şehir içerisindeki insanların çoğunlukla kullandığı yerlerin iyileştirme çalışmalarını yapıyoruz. " dedi.

Mesir Festivali hazırlıklarının devam ettiğini ifade eden Başkan Ergün, önceki günlerde meclis üyeleri ile birlikte Ankara'ya gezi düzenleyerek bazı devlet büyüklerinin şenliklere davet ettiklerini söyledi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. 21. maddede yer alan 470. Mesir Festivali bütçesi görüşmelerinde, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün festival için 250 bin TL bütçe ayırması karar bağlandı. Gündemin diğer maddeleri kabul edilirken, bazıları ilgili komisyonlara havale edildi.

MANİSA BELEDİYESİ MART AYI MECLİS TOPLANTISI
MANİSA BELEDİYESİ MART AYI MECLİS TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 16:22:04
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 17:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?