3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Mesir macunu 470. kez saçılacak

MESİR FESTİVALİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Manisa'da bu sene 470.'si kutlanacak Uluslararası Mesir Festivali İçin, Manisa Valiliği, belediye ve Manisa'yı Mesiri Tanıtma Turizm Derneği'nin önderliğinde, diğer kurum ve kuruluşların işbirliğiyle hazırlıklar başladı.

Manisa Valiliği, Belediye Başkanlığı ile Manisa'yı Mesiri Tanıtma Turizm Derneği'nin önderliğinde, kentin diğer kamu kurum ve kuruluşlarını da kapsayan komite oluşturan yetkililer, ilk toplantılarla festivale katkısı olabilecek herkese ulaşmayı hedefledi. Vali Yardımcısı Kadri Canan başkanlığındaki toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa'yı Mesiri Tanıtma Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve diğer komite üyeleri, gelecek yıllarda da bozulmadan devam edecek yeni etkinlikler yapılabilmesi için kurumlarla işbirliğinin artırılması kararı aldı.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın yıllardır süren ve dünyaya mal olmuş festivalinin en iyi şekilde devam ettirilmesi için, Manisa Valiliği ile işbirliği içerisinde kentin üst düzey katkısını almaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Ergün şöyle konuştu; “Manisa'mızın dünyaya mal olmuş 469 yıllık geleneğimizin bu yıl 470.'sini yaşayacağız. Bu gelenek bizlerin devraldığı ve çocuklarımıza bırakacağımız mirasımızdır. Mesir Festivali'nde bu yıl konuk ülke olarak düşünülen Romanya ile büyükelçilik nezdinde temasa geçildi. Bunun yanı sıra bu sene ilk olarak Türk Cumhuriyetleri'nin festivale katılmasını sağlayacağız. Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan gibi Türk cumhuriyetlerinin büyükelçilikleri ile temas halindeyiz. Gerek kültürel anlamda gerekse de ekonomik iş toplulukları anlamında festivalimize davet edeceğiz. Dolu dolu bir festival yaşanması için Manisa Valiliği ve Turizm Derneği ile işbirliği yaparak, diğer kurum ve kuruluşlarla da koordineli bir şekilde bu geleneğimizin ufkunu genişletici çalışmalar içerisindeyiz. Her konuda olduğu gibi Mesir Festivali konusunda da kurumların katkısı çok önemli. Sonuçta bu bizim öz kültürümüz ve bu kültürü yaşatmak bizlerin elinde. Mesirinin tanıtımı ve coşkulu bir şekilde yaşanması için her türlü görüş ve katkıya açığız. Başta valiliğimiz olmak üzere belediye olarak Mesir Festivali'nin Manisa'ya yakışır görkemle kutlanması için şimdiden çalışmalara başladık.”

Mesir Festivali'nin tarihi konusunda da bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün; “Mesir tarihçesinde nevruzla her yıl Mart ayında karma töreni gerçekleştiğini biliyoruz. Biz bu geleneği devam ettirmek için 21 Mart'ta karma törenini takip eden Pazar gününe denk gelen 28 Mart tarihinde de Mesir Saçım törenini gerçekleştirmek istiyoruz. Komitenin görüşü de bu yönde. Bundan sonra da aynı tarihte devam etmesi için planlamaları yapacağız” diye konuştu.

MESİR FESTİVALİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 15:19:03
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 16:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?