5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Mesir macunu dualarla karıldı

DUALARLA KARILAN MESİR MACUNU SAÇILMAYA HAZIR

Bu yıl 471.'si kutlanan Geleneksel Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nde tarihi Sultan Camii kubbe ve minarelerinden saçılacak mesir macunları dualarla karıldı.

Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği'nin mesir macunu imalathanesinde gerçekleştirilen duaya Zafer Kalkınma Ajansı toplantısı için Manisa'da bulunan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse katıldı. İl Müftü Yardımcısı Halil Hazar eşliğinde hep birlikte dua edildi. Duanın ardından bir açıklama yapan Vali Güvenç, "Mesir macunlarımız cumartesi günü öğle namazından sonra halkımızla buluşacak. Sultan Camii'nde geleneksel olarak vatandaşlarımıza valilerimiz ile belediye başkanlarımız ile beraber atacağız. Bugün akşam Cumhuriyet Meydanı'nda konserimiz var. Valilerimiz ile büyükelçilerimiz ile yemeğimiz var. Yarın da finalde bu macunları hep birlikte atacağız. Mesirin hayırlı olmasını diliyorum. Manisa'ya bereket getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ergün de, mesirin dua töreninde beraber olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, hayırlar getirmesini diledi. Ergün, "İnşallah bu güzellikler içerisinde kutladığımız Manisa Mesir Festivalimizin Manisa'nın tanıtımı noktasında bu bölgede yaşayan ve yurt dışından gelen kardeşlerimiz var. Önemli olan yapılan duaların anlamıdır. Önemli olan dua ile karışmış olan bu mesirin Sultan Camii'nden atılmasıdır. Bu açıdan emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

DUALARLA KARILAN MESİR MACUNU SAÇILMAYA HAZIR
DUALARLA KARILAN MESİR MACUNU SAÇILMAYA HAZIR
DUALARLA KARILAN MESİR MACUNU SAÇILMAYA HAZIR
DUALARLA KARILAN MESİR MACUNU SAÇILMAYA HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2011 Cuma 15:01:03
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 16:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?