5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Mesir macunu ilk kez İzmir fuarında

MESİR MACUNU İZMİR ENTERNASYONAL FUARI'NDA TANITILACAK

Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, 79. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda mesirin tanıtılması amacıyla stant açacaklarını söyledi.

Derneğin ilk kez enternasyonal fuarına katılacağını belirten Tanık, "Bu yıl 27 Ağustos- 5 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek 79. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda yöresel ürünler özel bölümünde Manisa’yı ve mesir macunu tanıtımını gerçekleştireceğiz. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 1,5 milyona yaklaşan yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı ile mesir macununu tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılması yolunda uluslararası bir organizasyonda yer almış olacağız. Açacağımız stant da Manisa Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz de yer alarak Manisa’nın tanıtılması amacıyla birlikte çalışarak tanıtıcı broşürleri dağıtacağız. Amacımız komşumuz İzmir’in mesir etkinliklerimize çekmek ve mesir günü izmirli hemşehrilerimizin etkinliklere katılarak o günün heycanını yaşamalarını, cami kubbelerinden atılan mesirden kapmalarını sağlamak istiyoruz. Bu konuda kendilerine bilgiler sunacağız. " dedi.

Mesir macununu tanıtırken bir yandan da satış yapılabileceklerini ve marketler, ihracatçılar gibi profesyonel ziyaretçilerede ulaşabileceklerini ifade eden Tanık, "Standımızı gezenlere tanıtım amaçlı tadımlık mesirler hazırladık, onları ikram edeceğiz. Ayrıca dernek olarak üretilen tüm mesir çeşitlerimizi, mesir çaylarımızı satışa sunma imkanını bulacağız. 27 Ağustos ve 5 Eylül tarihleri arasında İzmir Enternasyonal Fuarı'nın yöresel ürünler özel bölümünde tüm halkımızı bekliyoruz. “diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 12:42:00
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 23:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?