6
Mayıs
2024
Pazertesi
MANİSA

Mesirde ihracat hedefi 10 ton

Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, geçen yıl 4 ton mesir macunu ihraç edildiğini belirterek,

"Bu yıl 10 ton mesir macunu ihraç etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık'ı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Vali Daşöz'e faaliyetleri hakkında bilgi veren Tanık, dernek olarak geçen yıl 4 ton mesir macunu ihracatı yaptıklarını, bu ihracatı bir aracı kurum vasıtasıyla değil, dernek olarak gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Tanık, "Bu yıl, ticari şartlar uygun olursa 10 ton mesir macunu ihraç etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

İhracatın Almanya'ya yapıldığını, Rusya'ya numune gönderildiğini, İran'da da bir firmayla görüşmelerin sürdüğünü anlatan Tanık, Avusturya'nın başkenti Viyana'ya da önümüzdeki günlerde mesir ihracatı yapacaklarını bildirdi.

Tanık, şunları kaydetti:

"Almanya'da, Türk vatandaşlarımız olsun, Alman vatandaşlar olsun birçok kişiye mesir bir şekilde ulaşıyor. Ekonomik anlamda da muhakkak Manisa'mıza, Türkiye'mize bir katkısı var. Rakam belki çok büyük olmayabilir, ama biz buna bakmıyoruz. Ne kadar fazla insana ulaşırsanız tanıtım o kadar amacına ulaşır. Rusya ile görüşmeler var. Ticari anlamda bunların çok daha sağlam zemine oturtulması gerektiğine inanıyoruz. İnceliyoruz, arkadaşlarımızla birlikte araştırıyoruz. Mesiri bütün dünyada gücümüzün yettiği her yere göndermeye çalışacağız."

-THY'de mesir dağıtımı-

THY'nin dış hat seferlerinde yolculara mesir ikram edilmesi konusunda geçen haftalarda bir çalışma yaptıklarını belirten Tanık, THY uçaklarında önce üzümün tanıtılacağını, mesir macunun tanıtımını ise Mesir Festivali'nden sonra düşündüklerini anlattı.

Tanık, "Mesir Festivali takvimine girmiş bulunuyoruz. Mesiri, festivalden sonraki haftalarda ve aylarda THY'nin yurtiçi ve yurtdışı seferlerinde nasıl bir organizasyonla tanıtacağımızı Genel Müdür ile görüşüp kararlaştıracağız" diye konuştu.

Vali Halil İbrahim Daşöz de, Manisa'nın en önemli marka değerlerinden bir tanesinin mesir olduğunu ifade ederek, "Derneğimiz, bu ürünümüze sahip çıkmak, kalitesini yükseltmek, standartlarını korumak ve ilimizin en önemli tanıtım araçlarından biri olarak değerlendirmek için çok güzel çalışmalar yapıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
 

AA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2012 Salı 18:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kudret Arslan IP: 84.61.49.xxx Tarih : 1.02.2012 14:06:36

Bu Mesir macunumuz tüketilmesinin daha kolay hale getirilmesini bence dogru buluyorum surup,tablet gibi en azindan sagliga daha yakin hale getirilip tabiki dogal hali  tercihtir ama maalesef insanlar bunu zorlaniyor aliyor ama tüketemiyor bunun üzerinde calisilmasini dogru buluyorum