4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Mesiri ABD'de tanıttılar

Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’de tanıtımı amacıyla PASIFICA INSTITUTE tarafından düzenlenen Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’nde Manisa’yı temsilen Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve yönetim kurulu üyeleri tanıtım yaptı.

Konuyla ilgili olarak Manisa’yı temsilen Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Başkan Yardımcısı Ahmet Kurşun ve yönetim kurulu üyeleri Güngör Çalışır ile Alparslan Gül’ün katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Başkan Ufuk Tanık, Türkiye’nin ABD’de tanıtımı amacıyla PASIFICA INSTITUTE tarafından düzenlenen Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’ne katıldıklarını hatırlatarak şunları söyledi: “Valimiz Sayın Celalettin Güvenç’in de büyük önem verdiği organizasyonda sergilenen, Anadolu Uygarlıkları Yolu Güzergahı’ndaki Lidya Kapısı dekoruna derneğimiz sponsor olmuş, festival süresince de şehrimizin ve mesir macunumuzun tanıtımı yapılmıştır.”dedi.

Festival hakkında bilgiler veren Başkan Tanık, “2-5 Nisan tarihleri arasında Kaliforniya Eyaleti’ne bağlı Los Angeles Şehri’nin Orange County Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalde, Anadolu’da yaşamış uygarlıklarının temsilinin taklarla milattan önce ve milattan sonra tarihi sıralamayla yapılması ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı ve çok beğenildi. Ziyaretçiler, Hitit İmparatorluğu, Troya Uygarlığı, Urartu Devleti, Frigya Uygarlığı, Lidya Krallığı, İyon Uygarlığı, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Büyük Selçuklu İmparatorluğu – Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden takların altından geçerek İstanbul, Antalya, Konya, Mardin ve Van İllerimizin özel dekorlarla tanıtıldığı alanlara ulaştılar.“

Festivalde 99 çeşit Türk yemeğinin sergilendiğine dikkat çeken Başkan Tanık, “Kapalı Çarşı modellemesiyle hazırlanan Türk yemekleri sergilenerek ziyaretçilere hem tanıtıldı hem de ikram edildi. Yine bu stantların biri özel olarak Manisa’ya tahsis edildi. Festivalin açılış gününde Türkiye’nin Los Angeles Konsolosu Hakan Tekin ile Orange County Şerifi Sayın Sandra Hutchens de standımızı ziyaret ederek Manisa ve mesir macunu hakkında bilgi aldı. Bursa ve İzmir’in tanıtım stantları da festivale ayrı renk kattı. Beyaz Melek Filmi, Ertuğrul Erkişi ve Omar Faruk Tekbilek’in konseriyle, Sema Gösterisi ve Türkiye’den özel olarak gelen Mehter Takımı’nın gösterileri büyük ilgi ve beğeniyle izlendi. Ayrıca 21-29 Mart tarihleri arasında Manisa’nın Kardeş Şehri, Almanya’nın Ingolstadt Şehri’nde düzenlenen MIBA Fuarı’nda da Manisa’nın ve mesir macununun tanıtımına derneğimiz önemli katkı sağlamış, açılan standlarda ziyaretçilere mesir macunu ikram edilerek, bilgilendirme broşürleri dağıtılmıştır. Bu yıl 50. Kuruluş Yıldönümünü kutlayan Derneğimiz, yurtiçi ve yurtdışı turizm fuarlarında da üzerine düşen görevleri büyük bir duyarlılıkla yerine getirmeye özen gösterecektir.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 15:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?