3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Meslek edindirme kursları açılıyor

Manisa'nın Salihli ilçesinde işsizlik sorununa çözüm olması planlanan Meslek Edindirme ve Beceri Kursları'nın ön hazırlığı tamamlandı.

Proje, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Karabıyık ile Meslek Edindirmek Merkezi ve Öğrencileri Koruma Derneği Başkanı Hasan Vezneli' nin de katıldığı basın toplantısıyla imza altına alınarak kamuoyuna duyuruldu. Salihli Belediyesi Meclis salonundaki imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay “Salihli'de açacağımız meslek edindirme kursları sayesinde bir çok gencimize meslek öğreterek meslek sahibi yapacağız. Birlikte açacağımız kurslar.Salihli Belediyesi olarak bu tür sosyal içerikli projelere destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Meslek Edindirme Merkezi ve Öğrencileri Koruma Derneği Başkanı Hasan Vezneli ise, “Ortaklaşa açacağımız kurslar sayesinde ilçemizdeki bir çok işsize iş imkanı sunacağız. Bundan dolayı çok mutluyuz” derken, Milli Eğitim Müdürü Vedat Karabıyık, “Açacağımız kurslarda anlaşmalı eğitimcilerimiz ile üniversite, Yüksek Okul öğretim görevlileri ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı meslek liselerinin teknik öğretmenleri tarafından verilecektir” dedi. Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Karabıyık ve Dernek başkanı Hasan Vezneli protokolü imzaladı.

Kurs kapsamında Hidrolik-Pnömatik Mekanikerliği, Plastik Enjeksiyon Kalıpçılığı, Saç-metal kalıpçılığı, Satış Elemanlığı, Tıbbi Sekreterlik, Diksiyon, İlk yardım ve kurtarma, Elektrik Ark ve Oksijen Kaynakçılığı, Gazaltı Kaynakçılığı, Windows-Office, Photoshop ve Coreldraw, Web Sayfası Tasarımı, Hasta Bakıcılığı gibi konularda kurs açılacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 14:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?