30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

MESOB'dan kredi açıklaması

Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter imalatçı esnaf ve sanatkâra yönelik verilecek olan sıfır faizli krediyle ilgili açıklamalarda bulundu.


Toplam 350 milyon YTL kaynak aktarıldığını dile getiren Başkan Geriter “İmalatçı esnaf ve sanatkârımıza 25 bin YTL, kadın imalatçı esnaf ve sanatkârlarımıza ise 30 bin YTL sıfır faizli 3 ayı geri ödemesiz 12 ay vadeyle kredi kullandırılacak.” dedi. Geriter, sıfır faizli krediyle ilgili ayrıntılı açıklamada bulunarak “Sıfır Faizli İstihdam Endeksli Can suyu Desteği Kredisi adı ile uygulamaya konulan ve başvuruları 26 Kasım 2008’de başlayacak olan programdan imalatçı esnaf ve sanatkârlarımız ve KOBİ’ler yararlanabilecektir. Ancak KOSGEB İmalatçı Esnaf ve Sanatkâr İşletme Destek Kredisi Programı kapsamında destek alan işletmeler bu programdan yararlanamayacaklardır. Başvuru yapacak işletmelerin; imalat sanayinde faaliyet göstermesi, 1–250 arasında çalışanı olması ve yıllık net satış hâsılatı ya da mali bilânçosunun 25 milyon YTL’yi aşmaması, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olması, KOSGEB’e verilecek güncel KOBİ Beyannamesi ve Yararlanıcı Durum Tespit Formunun (YDTF) onaylanmış olması, imalatçı esnaf ve sanatkârlarımızın Esnaf ve Sanatkâr Sicil Belgesine sahip olması, TESK Onaylı Kapasite Raporu olması gerekmektedir.”diye konuştu.


KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olmayan esnaf ve sanatkârların öncelikle en yakın KOSGEB Merkezine başvurarak kayıt yaptırmaları gerektiğine dikkat çeken Geriter, “Kayıtlı olan esnaf ve sanatkârlarımız ise anlaşma yapılan bankalara başvuruda bulunabilecektir. Kredinin vadesi ilk 3 ayı ödemesiz kalanı aylık eşit taksitler halinde ödenmek üzere toplam 12 ay olarak belirlenmiştir. İşletme başına kredi üst limiti; 2008 Ekim ayı sonu itibarı ile çalışan sayısı 1–9 arasında olan İmalatçı Esnaf ve Sanatkâr ile Mikro Ölçekli Kobiler için 25.000 YTL, İmalatçı Kadın Esnaf ve Sanatkâr için ise 30.000 YTL olarak belirlenmiştir. 2008 Ekim ayı sonu itibarı ile çalışan sayısı 10–250 arasında olan Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler için 100.000 YTL limit belirlenmiştir.”dedi.


HANGİ BANKALAR VERECEK?
Kredi uygulamasına 7 bankanın katılacağını ifade eden Geriter, bu bankaların Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, Şekerbank, Türkiye Ekonomi Bankası ve Fortisbank olarak belirlendiğini söyledi. Geriter, kredinin yüzde 20'sinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde, yüzde 20'sinin diğer kalkınmada öncelikli yörelerde ve yüzde 60'ının da normal yöre ve gelişmiş yörelerde bulunan esnaf ve sanatkârlar ile KOBİ'lere kullandırılacağını dile getirdi. Başkan Geriter “Başvurulara göre, bölgeler arasında limit kaydırmaları yapılabilecek, bu destek programından 10 binin üzerinde işletmenin yararlanacağı tahmin ediliyor.”diyerek esnaf ve sanatkarı kredilerden faydalanmaya çağırdı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 18:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?