4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

METEM'e 12 derslikli bina

Saruhanlı ilçesinde bulunan Almış Şentürk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Okulu'na 12 derslikli ek bina yapılması için Manisa Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nde protokol imzalandı.


Protokol Vali Celalettin Güvenç, Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydın, METEM Müdürü Ramazan Erkul ve METEM Okul Aile Birliği Başkanı Nevin Çınar arasında imzalandı. İmza töreninde konuşan Vali Güvenç, METEM'de 860 öğrencinin eğitim gördüğünü ve fiziki imkânsızlık nedeniyle her yıl sınırlı sayıda öğrenci kaydı yapılabildiğini belirterek, bu nedenle ek okul binası inşa edilmesine karar verildiğini bildirdi. Vali Güvenç, ''Binanın yapımı için Valilik olarak 100 bin TL, Saruhanlı Kaymakamlığı 50 bin TL, Okul Aile Birliği ise 25 bin TL maddi destek sağlayacak. Geri kalan bütün masrafları ise Saruhanlı Belediyesi üstlenecek. Şimdiden hayırlı olsun'' dedi.


Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ise, yaklaşık 600 bin TL'ye mal olacak ek okul binası için gelecek hafta içinde zemin etüt çalışmalarına başlayacaklarını, ek binayı 2009-2010 eğitim öğretim yılına yetiştirmeyi planladıklarını söyledi. Protokolde hazır bulunan METEM Okul Aile Birliği Başkanı Nevin Çınar ise, “Okul Aile Birliği olarak 25 bin TL toplayarak 2009 yılı sonuna kadar okul inşatını bitirmek istiyoruz. Velilerden gelen yoğun talep üzerine Okul Aile Birliği olarak çocuklarımız için ortak olduk. Devlet millet işbirliği ile okulumuz tamamlanacak” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 17:52:00
Güncelleme :5 Şubat 2009 Perşembe 17:53:40