4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Mevlithanlar Spil'de buluştu

Manisa Belediyesi ve Manisa Türk Tasavvuf Musikisi Mevlithanlar Derneği organizasyonuyla bu yıl 17. si gerçekleştirilen Şehzadeler Şehri Manisa Geleneksel Hafızlar Mevlithanlar Kültür ve Sanat Şöleni, 1580 metre yükseklikteki Spil Atalan yaylasında geniş katılımla gerçekleştirildi.

Geleneksel olarak düzenlenen Şehzadeler Şehri Manisa Geleneksel Hafızlar Mevlithanlar Kültür ve Sanat Şöleni, bu yıl da Spil Atalan yaylasında protokolün ve Manisalıların katılımı ile gerçekleştirildi. Şölene Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ak Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, il Müftüsü Namık Hisar ve yaklaşık 3 bin Manisalı katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasında Manisa Türk Tasavvuf Musikisi Mevlithanlar Derneği Başkanı Ali Gülfidan, şenliğe verdiği desteklerden dolayı Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti, desteklerinin devamını istedi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün de konuşmasında Manisa Belediyesi’nin kültürel etkinliklere destek verdiğine dikkat çekerek, “Manisa Belediyesi olarak, kültür ve sanat etkinliklerine ara vermeden devam ediyoruz. Bu etkinlikler yapılırken, modern kültür ve sanatın yanı sıra, tasavvuf, musiki ve diğer etkinliklerimize de önem veriyoruz. Kültürümüzü ve özümüzü korumak adına sürdürdüğümüz etkinliklerin, bizi birbirimize kenetleyen manevi duygularımızı coşturduğu, bu duyguların gelecek nesillere ulaşmasına katkı sağladığı, bir gerçektir. Şuna inanıyoruz ki biz bu geleneklerimizi devam ettirir ve özümüze sahip çıkarsak, maneviyatımız da o kadar güçlü olacak ve gelebilecek her türlü tehdit unsuruna karşı milletçe tek yürek olmakta güçlük çekilmeyecektir. Biz Manisa Belediyesi olarak seneye düzenlenecek şölenin daha görkemli yapılması için çalışmaların şimdiden başlayacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ankara, İstanbul ve İzmir’den gelen hafızlar Ahmet Yüksel, Salih Akyüz, Abdülkadir Şehitoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanları Davut Kaya, İsmail Coşar, Bilal Demiryürek, Fatih Koca, Fevzi Mısır, Aziz Bahriyeli, Mustafa Giden Kuran-ı Kerim’den ayetler ve mevlit okudu. İlahi ve mevlitlerin okunmasının ardından 8 yaşındaki Emre Gülfidan ile 7 yaşındaki Sabiha Gülfidan İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okudu. İstiklal Marşı’nın ardından ünlü hafızlar İsmail Coşkun, Ahmet Yüksel, Ahmet Sarıkaya, Ali derman, Bilal Demiryürek ve Süleyman Özer ayrı ayrı okudukları ezan ile şenliği noktalandırdılar. Şenlikte hayırseverlerin katkılarıyla binlerce kişiye yemek de dağıtıldı.

Öte yandan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın davetli olmasına rağmen gribal enfeksiyon geçirdiği için şenliğe katılamadığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 16:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?