5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Mezarlıklarda bayram hazırlığı

MEZARLIKLARDA BAYRAM HAZIRLIĞI

Manisa Belediyesi Ramazan Bayramı öncesinde şehir genelindeki mezarlıklarda bakım, düzenleme, ışıklandırma ve yeşillendirme çalışmalarını hızlandırdı.

Kırtık Asri Mezarlığı’nda başlatılan çalışmalarda, mezarlıkların bordürleri yapılarak, uzayan otlar da temizlendi. Mezarlık yolu da 10 bin metrekare asfaltla düzenlendi. Yapılan çalışmaları Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil ve Nursel Ustamehmetoğlu yerinde inceledi. Yaklaşan Ramazan ayı ve sonrasındaki Ramazan Bayramı öncesi mezarlıkların bakım çalışmalarının devam ettiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, çalışmaların Ramazan Bayramı’ndan önce bitirileceğini kaydetti. Başkan Yardımcısı Açıkdil, mezarlıkta daha önce bordürlerin olmadığını, bordürlerin yeni yapıldığını da sözlerine ekledi.

Kırtık Asri Mezarlığı’ndaki çalışmaların ardından Çatal Mezarlığı’nda da çalışmaların yapılacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, “Vatandaşlarımızın acı gününde defin işlemlerini ve dualarını güneş altında ya da yağmur altında yapmasını önlemek için Belediye olarak çadır ve oturak hizmeti de vermeye başladık. Ayrıca mezarlıklardaki uzayan otları da temizlemeye devam ediyoruz. Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatıyla başlatılan çalışmaları Ramazan Bayramı öncesinde bitirmeyi planlıyoruz. Tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından ışıklandırma çalışmalarına başlayıp, bunu da kısa süre içinde bitireceğiz” dedi.

MEZARLIKLARDA BAYRAM HAZIRLIĞI
MEZARLIKLARDA BAYRAM HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 17:41:04
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 18:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?