7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Mezun olduğu okulda 30 yıldır müdürlük yapıyor

Yılar önce mezun olduğu Manisa Endüstri Meslek Lisesi’nde 30 yıldır müdürlük yapan Hüseyin Şimşek, bugüne kadar bir çok öğrenci yetiştirdiğini belirterek, hala ilk günkü şevk ve heyecanını kaybetmediğini söyledi.

Manisa Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Şimşek, 1966 yılında Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1 yıl Bilecik’te öğretmenlik yaptığını, daha sonra Siirt’te 2 yıl öğretmenlik, bölüm şefliği ve 4 aylık müdür vekilliği görevinde bulunduğunu, 1971 yılında Konya’nın Seydişehir İlçesi’ndeki bir liseye müdür olarak atandığını, burada 4 yıl çalıştıktan sonra da bir zamanlar öğrenci olduğu Manisa Endüstri Meslek Lisesi’ne müdür olarak geri döndüğünü belirtti.

1 Ekim 1975 yılında atandığı bu okulda bugüne kadar on binlerce öğrenci yetiştiren Şimşek’in mezun ettiği öğrencilerinden bir bölümü öğretmen oldu ve onlarda aynı okula öğretmen olarak geri döndü. Şu anda öğretmenlik yapan yaklaşık 30 öğrencisiyle birlikte aynı okulda eğitim ve öğretim veren Şimşek, bundan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Eşinin de öğretmenlik mesleğinden emekli olduğunu belirten 2 çocuk babası Şimşek, aynı okulda müdür olarak aralıksız 30. yılına girdiğini ve bu uzun sürenin kendisine bazı ilkleri gerçekleştirme imkanı verdiğini ifade ederek, "Yine benim gibi bu okuldan mezun olmuş bir öğrencim, öğretmen olduktan sonra 20 yılı aşkın süre burada birlikte çalıştık. Kendisi öğretmen olarak buradan emekliye ayrıldı. Şu anda da öğrencim olup da burada öğretmenlik yapan ve emekliliği gelip geçen bazı öğretmen arkadaşlarım var" dedi.

Bugüne kadar 12 Vali ve 18 civarında Milli Eğitim Müdürü değişikliğine şahit olan Şimşek, görev süresi içerisinde 2 inceleme dışında bir tek soruşturma geçirmediğini belirterek, "Şu anda okulumuzda mesleki açık öğretim ile birlikte 4 bin 50 öğrenciye eğitim ve öğretim veriliyor. Ayrıca burada 170 civarında öğretmen görev yapıyor. Böyle bir okulda uzun yıllardır idarecilik yapıyorum. Bir eğitimci olarak olmakla gurur duyuyor ve görevimi çok seviyorum. Bu güne kadar planlı, disiplinli ve düzenli çalışma prensiplerim bana unutulmaz güzellikler verdi ve en önemlisi öğrencilerimle aynı okulda çalışma fırsatı buldum" diye konuştu.

Hizmet ettiği makamın hakkını verdiğine inandığını vurgulayarak, henüz emekli olmayı düşünmediğini ifade eden Şimşek, "Şu anda gönlüm çok rahat. Çünkü her zaman görevimin sorumluluğunu bilincinde öğrencilerime en iyi eğitimi vermeye, memleketime ve ülkeme de en iyi hizmeti vermeye çalıştım. Elbet ben de bir gün emekli olacağım. O zaman da ardımda hoş bir seda bırakmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Öğrenim gördüğü okula öğretmen olarak atanan Torna-Tesviye Bölüm Şefi Mustafa Uzun, "Ben de bu okulda öğrenciyken hocam müdür olarak görev yapıyordu. Nasip oldu ben de öğretmen olduktan sonra okuluma atandım. 20 yılı aşkın süredir hocamla birlikte çalışıyorum. Daha önce burada birlikte çalıştığımız, öğrencilik yıllarımızı da birlikte geçirdiğimiz bir arkadaşım bu yıl emekli oldu. Benim de emekliliğim 2 yıldır geçiyor" dedi.

Teknisyen Ufuk Ceyhan, öğretmenler Erdal Şentürk ve Ayla Keskin de müdürleri Hüseyin Şimşek ile aynı okulda görev yapmanın kendilerine farklı bir duygu verdiğini, hala bazen okulda kendilerini öğretmen değil de bir öğrenciymiş gibi hissettiklerini söylediler.

manisa
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 10:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil aynalı IP: 88.251.82.xxx Tarih : 9.11.2007 17:44:04

BEN MANİSA E.M.L MT3A SINIFINDA OKUYORUM.MÜDÜRÜMÜZ ÇOK İYİ BİRİSİ.MANİSADA BÖYLE MÜDÜR YOK.