30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Mezunlar buluştu

AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu, Manisa'nın Demirci ilçesinde gerçekleştirilen “Mezunlar Günü” programında yaptığı konuşmada, küresel ısınmanın insanlığın en önemli sorunu haline geldiğini ifade etti.


1971 yılında CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi'nden mezun olan AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu, Demirci ilçesinde bu yıl ilk defa düzenlenen Mezunlar Günü'ne katıldı. Çeşitli dönemlerde mezun olmuş eski öğrenciler, burada biraraya gelmenin sevinciyle hasret giderdiler.


Fakülte bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Uslu, küresel ısınmanın neden olduğu sıkıntıların her geçen gün daha fazla hissedilmeye başlandığına dikkat çekerek, “Türkiye'de kısa, orta ve uzun vadede iklim değişikliğinden etkilenecek sektör ve alanlar tespit edilmelidir. Plan ve projeler yapılarak, zamanla etkisini daha da arttırması beklenen iklim değişikliği sorunlarına hazırlıklı olunması şarttır.” diye konuştu.


Türkiye'nin küresel ısınmanın etkileri açısından yüksek risk grubu ülkeler arasında yer aldığını dile getiren AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu sözlerine şöyle devam etti: "Yapılan araştırmalarda; küresel ısınmadan dolayı, oluşacak iklim değişikliğinden, özellikle su kaynaklarının azalması, orman yangınları, kuraklık ve çölleşme ile bunlara bağlı ekolojik bozulmalardan ülkemiz olumsuz etkilenecektir. İklim değişikliği sonucu; iklim kuşaklarının ekvatordan kutuplara doğru yüzlerce kilometre kayabileceği, bunun sonucunda Türkiye bugün Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da hakim olan sıcak ve kurak iklim kuşağının etkisine girebileceği, özellikle çölleşme tehlikesi bulunan İç Anadolu, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri gibi yarı kurak ve yarı nemli bölgelerde tarım, ormancılık ve su kaynakları açısından olumsuz etkilere yol açabileceği düşünülmektedir. Ege, Akdeniz, İç ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde aşırı sıcaklık, gece gündüz ortalama sıcaklık farkları, yağmur ve kar yağışlarında azalmalar, iklimde ki mevsimsel değişiklikler, ekstrem sıcaklık ve soğukluk artışları söz konusu olabilecektir. Tarım, iklim değişikliği ve kuraklık karşısında en fazla etkilenecek sektörlerin başında gelmektedir. Yağış miktarında ve rejimindeki değişmeler; su kaynaklarının kullanım stratejilerinin yeniden belirlenmesini zorunlu kılmaktadır."


Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin azaltılması için yapılması gerekenleri de sıralayan Uşak Milletvekili Nuri Uslu, "Küresel ısınma ve etkileri konusunda kamuoyu bilgilendirilmeli ve halkın duyarlılığı artırılmalıdır. Bunu için eğitim çalışmalarına hız verilmelidir. Buda öğretmenlerin eğitimi ile çözülecektir. Öğretmenlik mesleği bu memleketin tüm kademelerine insan yetiştirmektedir. Çevre sorunu da iyi bir eğitimle insanlara anlatılmalıdır.” diye konuştu.
Duygusal anların yaşandığı Mezunlar Günü'nde, akşam yemeğini fakülte bahçesinde geçiren mezunlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar hem eğlendiler hem de eski günlerini yad ettiler. İlk defa yapılan bu organizasyonun bundan sonraki yıllarda da devam edeceği belirtildi.

..
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 13:24:02
Güncelleme :23 Haziran 2008 Pazartesi 13:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?