5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

MHP haddini bilsin!

AK PARTİLİ AYDIN'DAN MHP'Lİ BAŞKAN UĞUR ÜNCÜ'YE CEVAP

MHP Manisa İl Başkanı Uğur Üncü'nün, AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan'ı "Müfteri" ve "Gafil" olarak tanımlaması ve AK Parti Teşkilatı'nın siyaseten iflas ettiği yönünde sözlerini içeren yerel basındaki haberler üzerine, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın sert tepki gösterdi.

Basın açıklaması yapan Aydın, "MHP Manisa İl Başkanı ve camiası haddini bilsin. Politika üretsin, çamur atmayı bırakıp kendi kapısının önünü temizlesin." dedi. Dünyanın hiçbir ülkesinde bir siyasi partinin bir başka partinin iç işlerine karışıldığının görülmediğini aktaran Aydın şöyle devam etti: "Demokratik bir seçimle seçilmiş insanlara çamur atma sanatının baş mimarları Sayın Üncü ve partisidir. AK Parti kadrolarından hiç biri fincancı katırlarını ürkütmemiştir. Bir siyasinin ağzına yakışmayacak kelimeleri bir başka siyaset adamına sarf etmelerinin ne kadar yakışıksız olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz AK Parti olarak bu tür polemiklerin içine ne kadar girmek istemiyorsak o kadar bizi zorluyorlar. Sayın Üncü 'AK Parti kadroları kimseye demokrasi ve insan hakları dersi veremez' diyor. Türkiye'nin demokratikleşmesinin önündeki en büyük engel MHP ve CHP'dir. Ancak biz onlara bunu çok görmüyoruz. Çünkü partilerinde hiyerarşik yapı emir komuta zinciriyle kurulmuştur. 57. hükümet, üçlü koalisyon döneminde kimlerin ne yaptığı, nasıl ihalelerde şaibeler olduğunu herkes biliyor. Belki zaman aşımından şu veya bu şekilde aklanabilirsiniz ama kamuoyu vicdanında asla aklanamazsınız."

Aydın, Üncü'nün, AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan'ın icazetli ve güdümlü olduğu yönündeki sözlerine ise şu cevabı verdi: "İcazetli, güdümlünün manasının ne olduğunu biz MHP'den öğrendik. İcazet kelimesini siyasi litaretüre MHP sokmuştur. 'Belgelerle konuş' diyene bakın. Yerel seçim öncesi yaptığınız çirkin dedikoduları belgeleyemediğiniz için asıl müfteri ve müflis sizlersiniz. Benim size tavsiyem; Siyaset üretin çünkü Türkiye muhalefetsiz yönetiliyor. Bizim ciddi bir muhalefete ihtiyacımız var. Öyle demode olmuş çağın gerisinde kalmış zihniyetlerle kaybedecek bir saniyemiz yoktur. Siz CHP ile birlikte 'Nasıl koalisyon oluruz'un hesapları yapın durun. Biz yolumuza devam etmekle meşgulüz. Sizinle kaybedecek zamanımız yok. Bir başka tavsiyem de, bizim Siyaset Akademisi'ne gelin. Sizlerden ücret de talep etmeyeceğiz. Belki demokrasi konusunda biraz bilinçlenirsiniz."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 15:19:05
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 14:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?