3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

MHP İl Başkanlığı'ndan tepki

MHP Manisa İl Başkanı Mehmet Ödevli düzenlediği basın toplantısında İstanbul'da Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından açıklanan adaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

MHP Manisa İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında MHP İl Başkanı Mehmet Ödevli'nin yanı sıra Akhisar İlçe Başkanı Mehmet Dedeoğlu, Turgutlu İlçe Başkanı Osman Kulalı, Saruhanlı İlçe Başkanı Adnan Kesici, Gölmarmara İlçe Başkanı Mücahit Tunay, MHP Eski İl Başkanı Tamer Akkal da katıldı. Parti teşkilatı olarak MHP Manisa Saruhanlı Adayı Serdar Yaralı'yı desteklemediklerini söyleyen Ödevli, "Saruhanlı İlçe MHP adayı Serdar Yaralı'nın makama getirilmemesi için gerek İl Başkanlığı gerekse Saruhanlı Teşkilatı olarak gerekse de tüm Manisalı ülkücüler olarak Genel Başkan Devlet Bahçeli başta olmak üzere ilgili tüm genel başkan yardımcılarına bu konuyu açık olarak ifade ettik. Buna rağmen teşkilatın görüşü ve aday gösterilen kişinin hakaretleri hiçe sayılarak bu şahıs aday gösterilmiştir. Açık ve seçik olarak ifade etmek gerekirse her şeye rağmen aday gösterilen bu kişiyle biz ülkücülerin yol yürümesi mümkün değildir." dedi.

"ORAL ADAY GÖSTERİLDİ 100 OY KAYBEDİLDİ"

2011 Genel Seçimleri'ni hatırlatan Başkan Ödevli, "2011 milletvekiliği genel seçimlerinde o zaman görevde bulunan il ve ilçe teşkilatlarımızın tamamının yazdığı olumsuz raporlara rağmen Sümer Oral'ın Manisa'dan 1.sıra milletvekili adayı gösterilip Manisa'da en az 100 bin oy kaybederek 4 milletvekili çıkaracağımız yerde 2 milletvekili çıkarmamızla başlayan Genel Merkezin teşkilat tanımaz tavrı maalesef ki günümüzde de ısrarla sürdürülmektedir." şeklinde kaydetti.

"60 KİŞİLİK YÖNETİMİN 31'İ PARTİ ÜYESİ DEĞİL"

Manisa'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından merkezde oluşturulan iki yeni ilçe Şehzadeler ve Yunus Emre ilçe yönetimlerinin de İl Başkanlığı'na danışılmadan atanmasına da tepki gösteren Ödevli, "60 kişilik bu yönetimlerin bu gün itibariyle dahi 31 kişisi maalesef partimizin üyesi bile değildir" dedi.

"TEŞKİLAT HİÇE SAYILDI"

Birçok ilçe belediye başkan adayının il başkanlığına danışılmadan aday gösterildiğini savunan Ödevli, Akhisar ve Turgutlu adaylarının kendilerine adaylıkla ilgili başvuru bile yapmadıklarını söyledi. Ödevli, "Ayrıca Şehzadeler ve Yunus Emre Belediye Başkan adaylarımızla ilgili olarak da şunları söylememek istiyorum. Genel Merkezimizin o dönemde mevcut il başkanı, merkez ilçe başkanı ve kurumsal yapımız içerisinde bulunan tüm yetkililerin imzasının bulunduğu raporu hiçe sayarak üzerine vazife olmayan şahısların ve sözde anketlerin neticelerini kabul ederek adayları açıklamıştır. Yani diğer saydığımız bütün olaylarda olduğu gibi bu olayda da teşkilat hiçe sayılmıştır. Durum bu kadar açık ve nettir" diye konuştu.

"BİZ SORUMLU DEĞİLİZ"

Başkan Ödevli, bu seçim süreci sonunda alınacak olan her türlü başarı ve başarısızlıkta sorumluluğun hiçbir şekilde görüşleri ve düşünceleri dikkate alınmayan MHP Manisa Teşkilatlarının değil, ilçe başkanlıkları ve belediye başkan adaylıklarının belirlenmesinde söz sahibi olan kişe ve kurumlarda olduğunu vurguladı.  

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2013 Salı 18:32:19
Güncelleme :10 Aralık 2013 Salı 18:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?