4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

MHP Merkez İlçe Kongresi iptal

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Kongresi’nin İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesi kararını protesto eden İl Başkanı Ersoy Arslan, “Yargı karşımızda bir parti gibi duruyor, bize kongre yaptırmıyor” dedi.

MHP Merkez İlçe Kongresi 29 Ağustos’ta yapılmış ve üç aday arasında en yakın rakibine 150 oy fark atan Tamer Akkal seçimleri kazanmıştı. Ancak kongrenin hemen ardından partinin eski yöneticilerinden Muzaffer Necat İlçe Seçim Kurulu’na itiraz ederek kongrenin çeşitli gerekçelerle iptal edilmesini talep etti. konuyu görüşen İlçe Seçim Kurulu başvuruyu yerinde bularak Tamer Akkal yönetimi mazbatasını alacağı gün kongrenin iptal edildiğini duyurdu.

PARTİLİLER ŞAŞKIN
Kongrenin iptal edilmesi partide şaşkınlığa neden olurken, yöneticiler çeşitli formüller üretmeye çalışıyor. MHP Genel Merkezi bugün Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunacak. Konuyla ilgili açıklama yapan MHP İl Başkanı Ersoy Arslan, kongrenin iptal edilmesine gerekçe olarak gösterilen maddelerden bahsederek, “Adayların kongrede yeterince tanıtılmadığı öne sürülmüş oysa adayları tanımayan yok. Üyelere davetiye gönderilmediği belirtilmiş oysa 400 üyeden 380’i oradaydı. Yargı maalesef karşımızda bir parti gibi duruyor, bize kongre yaptırmıyor. Acaba her kongre böyle irdeleniyor mu? Ak Parti her üyesine tek tek davetiye mi gönderiyor? Ortadaki fotoğraf hastalıklı bir siyaset anlayışının fotoğrafıdır. Protesto ediyoruz” dedi.

MUZAFFER NECAT İPTAL ETTİRDİ
Kongrenin iptal edilmesinde başrol alan partinin eski yöneticilerinden Muzaffer Necat, bu itirazlarının Genel Merkez veya Genel Başkan Dr.Devlet Bahçeli’yle herhangi bir ilgisinin olmadığını söyledi. Kongredeki eksikliklerin Divan Başkanı Osman Durmuş’un da dikkatini çektiğini ifade deden Muzaffer Necat, “Tavrımız seçilen yönetimin beceriksizliğinedir. Bir kongreyi böyle yapanlar yarın MHP’yi nasıl yönetecek?” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 17:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?