3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

MHP'de beklenen kongre yapıldı

3 adayın yarıştığı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Merkez İlçe Kongresi'ne divan başkanı olarak katılan eski Sağlık Bakanı ve MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, bazı eksiklikler nedeniyle partililere önce kızdı daha sonra yaptığı konuşma ve uzlaştırıcı tavrıyla kongredeki gergin havayı yumuşattı.

Bazı şikayetler üzerine mahkemelik olan ve defalarca ertelenen MHP Merkez İlçe Olağan Kongresi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda yapıldı. Kongrede Divan Başkanlığını eski Sağlık Bakanı, şuanda Kırıkkale Milletvekili olarak parlamentoda yer alan Osman Durmuş yaptı. Milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay ve Ahmet Orhan'ın yanı sıra Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar ve partililer kongrede hazır bulundu. Divan üyeleri de üç adayın ortak kararı doğrultunda belirlendi. Buna göre İl Başkanı Ersoy Arslan, eski İl Başkanı Nuri Yansiler, Nedim Diyemli ve Hüseyin Vural divan üyesi olarak görev yaptılar.

GÜNDEM OLMAMASI DURMUŞ'U KIZDIRDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından eski Bakan Osman Durmuş Divan Başkanı olarak gündemi sordu. Gündem kağıdının olmamasına sinirlenen Durmuş, “Gündem 45 gün önce hazırlandığı için şimdi önümde bulamadım” diyerek kongrenin ertelenmesine neden olan partililere tepki gösterdi. Osman Durmuş daha sonra konuşmak için kürsüye geçtiği sırada bir partili oturduğu yerden kalkarak, kongre salonunda Başbuğ Alparslan Türkeş ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin posterlerinin asılı olmadığını hatırlattı. Bunun üzerine Osman Durmuş partililere dönerek, “Devlet Bahçeli'nin posterini sizden istiyorum. Yoksa yaptırın. Bir daha Manisa'da kongre olursa bizzat gelip denetleyeceğim. Yoksa eğer cezanızı kendi ellerimle çizeceğim” dedi. Osman Durmuş'un bu sözlerinin ardından harekete geçen partililer, Atatürk, Türkeş ve Bahçeli'nin fotoğraflarının birlikte yer aldığı posteri platformun arka kısmına astılar.

Konuşmasında hükümete eleştirilerde bulunan Osman Durmuş, özellikle demokratik açılımla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Demokratik açılımı “ihanet açılımı” olarak niteleyen Durmuş, Milli Güvenlik Kurulu'nun da söz konusu açılıma “hayır” değini hatırlattı. Durmuş, Türkiye'de Kürtlerin istedikleri makam ve mevkilere geldiklerini, bu konuda bir ayrımın söz konusu bile olmadığına dikkat çekerek, hükümetin bu açılımla ülkeyi bölünme tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığını sözlerine ekledi. Durmuş, zaman zaman sahnede dolaşarak yaptığı konuşması sırasında sık sık partililer tarafından alkışlandı.

KURAYLA KONUŞMA SIRASI BELİRLENDİ

Osman Durmuş, konuşmasının sonunda başkan adaylarını sahneye davet etti. Elindeki numaraları başkan adaylarına uzatan Durmuş, konuşması sırasını bu şekilde belirledi. Buna göre ilk konuşmayı adaylardan Süleyman Görgülü yaptı. Daha sonra Şener Özten kürsüye gelerek partililere seslendi. Özten konuşmasının ardından ülkücülüğün sembolü olan eliyle kurt işareti yaparak sahneden indi. Son konuşmayı Tamer Akkal yaptı. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Divan Başkanı Osman Durmuş, yaşlılara, hastalara ve uzağa gidecek olanların en önde oylarının kullanması için herkesin yardımcı olacağına dair oylama yaptırdı, üyelere söz verdirdi. Kongrede 402 delegenin büyük bölümü salonda hazır bulunurken seçimlere geçildi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün doğal delege olarak oy kullandı. Seçimler akşam saatlerine kadar devam etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 19:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?