3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

MHP’de neler oluyor?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi tarafından görevden alınan Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Tanrısevsin, “Adaya zarar vermek istemiyorum ama güç gösterisi olursa ben de gücümü gösteririm.”dedi.

Manisa MHP’de ani bir kararla görevden alınan Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Tanrısevsin görevden alınmasının kendisi açısından sürpriz olduğunu söyledi. Karar nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını dile getiren Tanrısevsin, “Aldık kararı kabul ettik. Tabi çok üzüldüm. Çünkü genel seçimlerden hemen sonra bu partiyi en iyi noktaya getirmek için çok çalıştım. Bütün gün çoluk çocuğumu bir kenara bırakarak mesai yaptım. Karşılığında görevden alındım.”dedi.

Tanrısevsin görevden alınma gerekçesiyle ilgili şöyle konuştu: “12 beldenin belediye başkan adaylarına sıra geldiğinde en iyilerini seçmek için çaba gösterdik. Zaman zaman il yönetimi ve Sayın Mustafa Enöz ile karşı karşıya gelsem de geri adım atmadım. Ama bunları şahsi açıdan yapmadım. Sadece partinin menfaatlerini düşündüm. 10 beldede yüzde 50 olarak yarışa giriyor adaylarımız. Özellikle Selimşahlar beldesinde iki aday konusunda anlaşmazlık oldu. Ancak gerçek sebep bu değil. Bana henüz görevden alınmam konusunda tebliğ edilen bir gerekçe yok. Suçum nedir bilmiyorum. Ancak aldığım bilgilere göre meclis üyelerine müdahil olacağım için bu kararın alındığı iddia edildi. Merkez İlçe Başkanı olarak müdahil olacaktım. Bu da doğal hakkım. Çünkü meclis üyelerini MHP Merkez İlçe belirler. Ama adayımızı da sıkıntıya sokmayı düşünmüyordum. Çünkü Cengiz Ergün iyi bir aday, temiz bir insan. Onun da getireceği arkadaşlarla bir şekilde meclis oluşacak, yolumuz devam edecekti. Karşı çıkacağım noktalar olacaktı, bunu sezmiş olabilirler. Ama görevden alırken ‘ben yaptım oldu’ denirse bu partiye zarar verir.”

ÜLKÜCÜLER TASFİYE EDİLİYOR
MHP’de ülkücü kadroların önemli olduğunu vurgulayan Tanrısevsin, “Mesut Bayram Laçalar bize Anavatan Partisi’nden gelen bir arkadaş. Gençliğinde ülkücülüğü vardır. Biz ise biraz daha ideolojik bir yapıya sahibiz. Ama kim ne kadar ülkücü veya MHP’li, onu ölçme şansımız yok. Genel başkanımızın başlattığı büyük çatı projesinde üstte MHP’liler, aşağı doğru da diğer partilerde siyaset yapmış ve MHP’ye katılmış temiz siyasetçiler olacaktı. Ancak biz bu sistemi Manisa’da öldürdük. Bunu önümüzdeki 10 gün içinde daha net göreceğiz. Yukarıda diğer siyasi partilerin mensupları olacağını tahmin ediyorum. Bu konuda bir karalama liste gördüm. Bizim arkadaşlarımız daha geri planda. Bu bana yanlış geliyor. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi seçmeni oraya ne koyarsanız koyun oy atar diye bir mantığa sahip değil. İlk üç sırada bu teşkilata emek vermiş insanların yer alması gerekir. Yani ülkücülerin bir şekilde tasfiyesine karşı çıktım ben. Çünkü teşkilat yapısı günden güne farklı bir yapıya gidiyor. Bu sonuçta iyimi olur kötümü bilmiyorum ama benim içime sinmedi.”dedi.

MHP’NİN OYLARI ÇANTADA KEKLİK DEĞİL
Görevden alınma kararına itiraz etmeyeceğini dile getiren Tanrısevsin sözlerini şöyle sürdürdü: “Ceketimi alıp çıkacağım. Ama ben de bundan sonra kendime bir yol çizeceğim. Adayımıza zarar vermek istemiyorum ama güç gösterisi olursa ben de gücümü gösteririm. Bu partinin bütün dinamitlerini biliyorum. Bu işi onlardan daha iyi bildiğimi iddia ediyorum. Sayın Mustafa Enöz ve İl Başkanı’nın tasarrufları neticesinde bu olmuştur. Beni görevden aldırtmak için ne söylendiğini bilmiyorum. Ama iyi tahlil yapamamışlar. Bundan sonra ya susup bir kenara çekileceğim ya da başka bir yol haritası çizip belki başka bir yerde siyasi yaşamı devam ettiririm. Belki de kongrelere kadar parti içinde çalışmaya devam edeceğim. Henüz karar vermiş değilim. Yönetime de 20 arkadaş daha ilave edilmiş. Ancak benim yönetimim çok sağlam. Ben gidince duracaklarını zannetmiyorum. İnşallah bu karardan dolayı adayımız zarar görmez. Şunun bilinmesinde fayda var. MHP’nin oyları çantada keklik değil.”

Öte yandan görevden alınan Hüseyin Tanrısevsin’in yerine Ömer Oral atandı. 44 Kişilik mevcut Merkez İlçe yönetimine 21 isim daha eklendi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 15:21:51
Güncelleme :22 Ocak 2009 Perşembe 22:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan IP: 85.98.81.xxx Tarih : 22.01.2009 18:44:19

malesef ülkücüler tsvye ediliyorbu konuda size katılıyorum.sayın başkan dürüstce söylemek gerekirse bir ülkücü olarak sizin calışmalarınızıda sevmiyordum,ama böylede olmasına üzüldüm.çok zamansız oldu çooook ama bunu o sayın vekiller anlayamaz.bir belediye başkanı ile ilgili birgün şu belediye başkanı şuradan aday olacakmış dedigimde inşallah kazanır diyeceklerine olurda inşallah kaybeder,bizdekurtuluruz diyen vekillerden ne beklenir acaba...malesef artık bu partinin başından devlet beyin gitme zamanı gelmiştir.kişiligi dürüst bir lider ama bu partiye yakışmıyor keşke geri dönmeseydi.malesef 2000 ila 2005 yıllarında olan görevli arkadaşların göreve gelme zamanıdır.saygılar sunuyorum.