30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

MHP'li Başkan'a DSP'den plaket

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Bülent Ecevit Meydanı oluşturan MHP'li Belediye Başkanı Kadir Daş'a, Manisa DSP İl Teşkilatı plaket vererek teşekkür etti.


MHP'li Belediye Başkanı Kadir Daş, merhum Bülen Ecevit anısına Beşeylül mahallesinde bulunan Alaşehir'in tarihi surları ve Dombay kapı kavşağının bulunduğu alanı "Bülent Ecevit Meydanı" olarak düzenletmiş, 27 Nisan'da DSP Genel Başkanı Zeki Sezer tarafından açılışı yapılmıştı.


DSP İl Başkanı Sefa Dağlı ve beraberindeki teşkilat üyeleri bugün Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş'ı makamında ziyaret ettiler. DSP İl Başkanı Sefa Dağlı, merhum genel başkanları Bülent Ecevit anısına meydan yaptırarak nazik bir davranış gösterdiği için Başkan Daş'a teşekkür plaketi verdi. Dağlı, "Tarihe iz bırakan büyüklerimiz ve dürüst genel başkanımız, örnek liderimiz Bülent Ecevit için bir meydan düzenlenmesi bizleri çok mutlu ettiç." dedi.


Belediye Başkanı Kadir Daş ise, "70'li yıllarda bizi birbirimize vurduran güçler ne yazık ki bugün yine sahnede aynı oyunu sergilemeye çalışıyorlar. O yıllarda bizleri 'Faşist, Komünist' deyimleriyle, 'Bağımsız Türkiye, Milliyetçi Türkiye' sloganlarıyla birbirimize düşürdüler. Gerçek amaç Türkiye üzerinde oynanan oyunlardı. Keşke o günlerde 'Faşist' yada 'Komünist' olarak değerlendirilen gençleri bir araya getirmeye çalışsalardı. Bugün o dönemin kanlı bıçaklı gençleri kol kola, birlik beraberlik içerisinde oturuyor, sohbet ediyor, iş yapabiliyor ve karşılıklı anlayış sergileyebiliyorlar. Mütevazi, çalışkan ve dürüst lider Bülent Ecevit için Alaşehir'de bir eser ve alanda Ecevit'in kişiliğine uygun sade bir düzenleme yaptık. Amacımız millet olarak bizde iz bırakan sanatçı devlet adamlarının adlarını ölümsüzleştirmek. Daha önce de Barış Manço Parkı, Rauf Denktaş Parkı, Alpaslan Türkeş Meydanı, Sümer Oral Caddesi gibi bir çok siyasi ve sanatçıların adını taşıyan eserler yapmıştık." diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 17:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?