4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

MHP'li başkanlar toplandı

MHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI MANİSA'DA TOPLANDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, işsizliğin en yoğun olduğu dönemin yaşandığını ifade ederek, "Türkiye'de gündem çok hızlıdeğişiyor ancak asıl konuşulması gereken bu ülke içerisinde yaşayan vatandaşların sıkıntılarıdır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, MHP'li belediyelerin bilgilendirme ve danışma hattı için açılması planlanan web sitesi desteği toplantılarının sonuncusunu Manisa'da gerçekleştirdi. Belediye Kültür Sitesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya Çobanoğlu'nun yanı sıra MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay, Mustafa Enöz, Ahmet Orhan, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve Manisa ile Balıkesir'in ilçe belediye başkanları katıldı.

Adana, Isparta, Ankara ve son olarak Manisa'da yapılan toplantıların amacının, MHP'den seçilmiş 485 belediyeye yönelik bir eğitim, bilgilendirme ve danışma hattını içeren bir web sitesinin tanıtımı olduğunu belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, "İnşallah bu web sitemiz yılbaşından sonra yayına girerek belediye başkanlarımıza hizmet verecek. Belediyelerimiz mahali hizmetler noktasında çok hızlı bir mevzuat değişimi söz konusu. Tabi belediye başkanlığınında bir okulu yok. Muhtelif eğitimi olan, muhtelif işleri olan arkadaşlarımız sonuç itibari ile aday oluyorlar seçiliyorlar. Ve seçildikten sonrada çok büyük bir takım devletin imkanlarının başına geliyorlar. Tabi bu çerçevede zaman zaman hatalar yapabiliyorlar, yanlışlar yapabiliyorlar. Biz bu sıkıntıları, geçmişte gördüğümüz yaşadığımız sıkıntıları istedik ki böyle bir bilgilendirme ve danışma web sitesi ile çözelim. Arkadaşlarımız belediye yönetirken karşılaştıkları sıkıntılarda birbirlerine danışabilsinler veya mevzuat değişiklikleri noktasında da biz Ankara'dan bu değişiklikleri anında yayınlayalım." dedi. Belediye başkanlarına, İl Genel Meclisi başkanlarına ve üyelerine yönelik internet üzerinden canlı yayın şeklinde çalışmalar yapaklarını ifade eden Çobanoğlu, "Konusunda uzman olan arkadaşlarımız belirlediğimiz günlerde Ankara'daki stüdyomuzda çeşitli konuları işleyecekler, aynı anda da internet üzerinden bu konuları izleyen başkanlarımız sorularını sorabilecek ve anında cevaplarını alabilecekler. Belediyecilik anlamında Türkiye'de bir ilki başlatmış bulunuyoruz. İnşallah 1 Ocak'tan itibaren Ankara'da bu yayınlara başlamış olacağız." diye konuştu.

GÜNDEM ÇOK HIZLI DEĞİŞİYOR

Toplantıda gündemdeki olaylara da değinen Çobanoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de gündem çok hızlı değişiyor. Gündemi değiştirmek isteyenler, elinde kamunun bir kaç gücünü tutanlar bunlar değiştirebiliyor. Ülkemizde asıl konuşulması gereken bu ülke içerisinde yaşanan vatandaşların sıkıntıları ama üzülerek söylüyorum, vatandaşımızın geçim sıkıntısı ile ekonomik sıkıntısı ile ilgili hiç bir gündem oluşuyor mu bu ülkede? Gündem malesef saptırılıyor." Türkiye'nin tarihinde en borçlu dönemi yaşadığını ifade eden Çobanoğlu, "İşsizliğin en yoğun olduğu dönemi yaşıyouz. Bugün Manisa'dayız. Manisa batıda gelişmiş bir ilimiz. Fakat Belediye Başkanı'mızdan il başkanımızdan aldığım bilgilere göre 30 binin üzerinde işsizi olan bir ilimiz. Burası diğer illere göre daha iyi durumda olan bir şehir. İşçi, emekli, esnaf inim inim inliyor. Bunların problemleri ile ilgili ne konuşan var ne konuyu gündeme getiren var. Ama aylardan beri ne ile uğraşıyoruz. Ağustos ayından beri açılım ile uğraşıyoruz. Ne olduğu belli olmayan ama bu ülkede yaşayan insanların arasına nifak sokucak, birliğimizi, kardeşliğimizi ortadan kaldıracak, vatandaşlarımızı birbirine düşürecek bir takım yaklaşımlar bizim karşımıza açılım olarak getiriliyor. Bu ülkede yaşayan 70 milyon insan Anayasa'da kanun önünde eşittir. Ama ısrar ile iktidarın başbakanı ve hükümet bu ülkede yaşayan insanların kardeşliğini, birliğini beraberliğini bozacak bir takım yaklaşımlar içerisinde. Habur Sınır Kapısı'nda girişlerde olan rezaleti hepimiz birlikte izledik. Bakıyorsunuz PKK'yı meşrulaştırma söz konusu fakat askerlerimiz şehit ediliyor. 'Vay efendim bu filan kişinin işine yarar filan muhalefet partisinin işine yarar, arkasında ergenekon mu var' gibi söylemler söyleniyor. Böyle şeyleri dinledikten sonrada tüylerimiz diken diken oluyor." dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bület Arınç'a suikast iddialarına da değinen Çobanoğlu, "Birkere savcılar bu işin üzerindedirler. Böyle birşeyin olmasını düşünmemiz bile tüylerimizi diken diken eder. Bu konunun çok fazla abartıldığı kanaatindeyim. Sonuçlarını hep beraber bekleyip göreceğiz. Temennimiz herşeyin hukukun içerisinde cereyan etmesi varsa birşey suçluların cezalandırılması. Olmayan birşey var olarak kamuoyuna sunulduysa bununda sorumlularının da mutlaka kanun önünde hesap vermesi gerektiğini düşünüyorum." dedi. Çoban sözlerinin sonunda, ilk yapılacak genel seçimlerde bir iktidar değişikliğini beklediklerini söyledi.

MHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI MANİSA'DA TOPLANDI
MHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI MANİSA'DA TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 17:41:02
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 12:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?