5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

MHP'li İGM üyesi partisinden istifa etti

İL GENEL MECLİSİ ŞUBAT AYI TOPLANTISI

Manisa İl Genel Meclisi Şubat ayı son toplantısında, TBMM'nin her yıl tüm illerdeki hayırserverlere verdiği 'Üstün Hizmet Ödülü'ne Manisa'dan iki isim belirlendi. Ayrıca toplantında bir sürpriz yaşanarak MHP Alaşehir İl Genel Meclisi üyesi Halil İbrahim Uzan, partisinden istifa ederek, bağımsız olarak devam edeceği yönünde meclise dilekçe ile sundu.

Manisa İl Özel İdaresi Meclis Salon'undaki Şubat ayı son toplantısı Dursun Ali Yıldız Başkanlığında gerçekleştirildi. TBMM'nin her yıl tüm illerdeki hayırseverlere verdiği 'Üstün Hizmet Ödülü'ne, İl Genel Meclisi tarafından oluşturulan 6 kişilik 'Üstün Hizmet Ödülü Komisyonu' Manisa'dan ödül alacak 6 kişiyi belirledi. Komisyon gerçekleştirdiği bir haftalık çalışma sonucunda 120 hayırsever arasından iki ismi belirledi. Komisyon belirlediği Gölmarmara ilçesinden hayırsever Gazanfer Şanlıtop ile Turgutlu ilçesinden hayırsever Ali İhsan Demirdöven, İl Genel Meclisi'nin Şubat ayı son toplantısında üyelere sunuldu.

İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, komisyonun titiz bir çalışma yaptıktan sonra iki ismi belirlendiğinin belirterek, “Belirlenen iki isim TBMM'de Üstün Hizmet Ödülü alacaklar. Manisa gerçekten hayırsever kenti. Çünkü 100'ün üzerindeki hayırseverimiz, Manisa'nın sosyal, kültürel, eğitim, sağlık alanlarında önemli yatırımları imza atarak, devlete destek olmuşlardır. Bizim gönlümüzden hepsine üstün hizmet ödülü vermek geçiyor. Ancak TBMM Başkanlığı'nın tüm illerden sadece iki isim istemesinden dolayı, bizde her yıl iki isim belirliyoruz.'' dedi.

CHP Salihli İl Genel Meclisi Grup Başkanı Mustafa Hoşafçı, kendisininde komisyonda yer aldığını belirterek her yıl merkezdeki hayırseverlerin isimlerinin komisyona getirilip, o kişilerin içinden seçim yapıldığını, ancak bu yıl bir farklılık yaparak ilçelerdeki hayırseverlerin isimlerini ön plana çıkardıklarını söyledi. Hoşafçı " Bu şekilde ilçelerimizdeki hayırseverlerimizden iki kişiyi seçtik. Bundan sonraki yıllarda da ilçelerimizdeki hayırseverlerimizin ön plana çıkarılmasını istiyoruz. Ayrıca hayırseverlerimizin isimlerinin siyasete karışmaması bizim için daha uygun olacak.'' diye konuştu.

CHP Grup Başkanı Mustafa Hoşafçı'nın konuşmasının ardından, il genel meclisi üyelerine sunulan iki hayırseverin ismi oy birliği ile kabul edildi.

MHP'Lİ HALİL İBRAHİM UZAN PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

MHP Alaşehir İl Genel Meclisi Üyesi Halil İbrahim Uzan, partisinden istifa ederek, bağımsız olarak devam edeceği yönünde meclise dilekçe sundu. 40 sandalyesi bulunan AK Parti grubu istifayı kabul ederken, MHP'li üyeler istifayı kabul etmediklerini ifade ederek oylamaya katılmadılar. Oy çoğunluğuyla istifanın kabul edilmesinin ardından mecliste 15 sandalyesi bulunan MHP'nin sandalye sayısı 14'e düştü.

İstifa ile birlikte İl Genel Meclisi'ndeki sandalye sayıları 40 AK Parti, 14 MHP, 8 CHP, 1 DSP ve 1 bağımsız olarak değişti. Partisinden istifa eden Halil İbrahim Uzan ise, meclisin son toplantısına hasta olduğu gerekçesi ile katılmadı.

Halil İbrahim Uzan'ın istifası konusunda kendilerine bir şeyin söylenmediğini belirten MHP Merkez İl Genel Meclisi Grup Başkanı Sevil Şekercioğlu bunun parti etiğine yakışan bir davranış olmadığını söyledi. Şekercioğlu " Önce bize danışıp, istifa edeceğini ve gerekçesini söylemesi gerekirdi. Bizimde haberimiz yok. Aniden gelişen bir olay. Neden direk İl Genel Meclisi başkanlığına istifa dilekçesini vermiş olmasını anlamıyorum. Ancak partili il genel meclis üyelerimiz ile bu konuyu görüşüceğiz. Kendisi ile bu zamana kadar hiçbir konuda fikir ayrılığımız olmadı." dedi.

İstifanın dilekçesinin okunup, kabul edilmesinin ardından, önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan toplantılarda görüşülmesi beklenen önergeler komisyonlara havale edildi.

İL GENEL MECLİSİ ŞUBAT AYI TOPLANTISI
İL GENEL MECLİSİ ŞUBAT AYI TOPLANTISI
İL GENEL MECLİSİ ŞUBAT AYI TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 14:04:04
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 00:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?