5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

MHP'li üyeyi vuranlar yakalandı

MHP'Lİ MECLİS ÜYESİNİ VURAN ZANLILAR ADLİYEDE

Manisa'da, geçen hafta sonu apartmanlarının önünde otururken silahlı saldırıya uğrayan MHP'li Belediye Meclisi Üyesi Mazlum Yüzgider ve arkadaşı Hasan Döşemeci'ye saldıran şahıslar yakalandı.

Daha önce sabıkası bulunan A.K., azmettirici olduğu iddia edilen S.O. ve A.O yakalanarak adliyeye sevk edildi. Poliste ifade vermeyerek susma hakkını kullanan S.O., "Siz gidin asıl bize saldıran üç kişiyi çekin" diyerek gazetecilere tepki gösterdi.

Zanlılar üzerine çelik yelek giydirilerek rapor için Manisa Devlet Hastanesi'ne getirildi. Raporları alındıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılar av tüfeği ile birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs ve mala zarar vermek ile yağmaya teşebbüs suçlarından savcılığa çıkarıldı. Silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen A.K.'nin "Bize karşılık birkaç söz söylediler bende gidip kahvelerini taşladım; onlar da bana saldırıp dövdü. İki gün sonra yani olay günü bende pompalı tüfeği alıp saldırıyı gerçekleştirdim" dediği öne sürüldü. Polis, olay yerinde yaptığı incelemede, 3 adet RC 12 İTALY ibareli kartuş, 3 adet kartuş tıpası, 4 adet deforme olmuş saçma, olay yeri karşısında boş arazide 1 adet gri renkli av tüfeği, bu tüfeğin mekanizmasına sıkışmış vaziyette 1 adet dip tablasında RC 12 İTALY ibaresi yazılı kartuş ile tüfeğin mekanizması içinde 1 adet RC 12 İTALY ibaresi yazılı fişek ve müşteki M.Y'in vücudundan çıkarılan iki adet saçma parçası muhafaza altına aldı.

Öte yandan yoğun bakımda bulunan Belediye Meclisi Üyesi Mazlum Yüzgider'in tek böbreği, dalağı ve pankreasın bir bölümü alındı. Yüzgider'in, yoğun bakımdan normal servise nakli yapıldı. 63 yaşındaki emekli vatandaş Hasan Döşemeci'nin de bir gözü tamamen alınırken yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

MHP'Lİ MECLİS ÜYESİNİ VURAN ZANLILAR ADLİYEDE
MHP'Lİ MECLİS ÜYESİNİ VURAN ZANLILAR ADLİYEDE

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 14:10:04
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 16:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?