5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

MHP'li vekiller Alaşehir'de

MHP'Lİ VEKİLLER ALAŞEHİR'DE

MHP Manisa milletvekilleri, Alaşehir'de incelemelerde bulundu.

MHP Manisa milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay ve Ahmet Orhan, Alaşehir'de geçen günlerde yaşanan küçük yaşta ikisi kız üç çocuğa cinsel istismar konularının yaşanması üzerine ilçeye geldi. Milletvekilleri, kaymakam, belediye başkanı, emniyet, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla görüştü. İncelemeler sonunda Alaşehir Sanayi ve Ticaret Odası Salonu'nda basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında, "Alaşehir'de yaşanan olayın Türkiye'nin her yerinde yaşandığı, bu tür olayların ekonomik sıkıntılar ve sosyal dengelerin bozulmasından kaynaklandığı, ayrıca yaşanan olaylarda ihmal olduğu" vurgulandı.

Mustafa Enöz, "tarım sektörü, sanayi sektörü, ticaret, ihracat gibi büyük pazarlamaların yapıldığı bir ilçede ekonomik yönden gelişmelerden, hareketlilikten söz etmek gerekirken bu alanda özellikle sanayi esnafında tık yok. Kamuoyunun istenmeyen bir olayla gündeme gelmesi her ne kadar münferit bir olaysa da maalesef sosyal bir yaradır. Türkiye'nin bir çok bölgesinde bu olaylar ne yazık ki yaşanmakta. Bu konunun soysal ve ekonomik sebeblerine inilmesi gerekir" dedi.

İÇKİLİ YERLERDE ÇALIŞTIRILAN BAYANLARIN YAŞI 21'DEN 18'E İNDİRİLDİ

Ekonomik krizin ağır olduğunu anlatan Mustafa Enöz, şunları söyledi: "İnsanların milli manevi dokusunu bozan bu derecede ağır ekonomik şartları beraberinde getiren bir süreci yaşıyoruz. Hal böyle olunca birçok sıkıntıları da beraber yaşayacağız. Bu tür sosyal hadiselerde kimse kimseyi suçlamadan herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Çünkü, bu tür olaylar orada yaşayan herkesi az ya da çok etkileyecektir. Bu nedenle hep birlikte bu tür hadiselerin üzerine gitmeliyiz. Çünkü Türkiye'nin hemen hemen her yerinde fuhuş, istismar, uyuşturucu, esrar, eroin gibi olaylar çok küçük yaşlara yayılmaya başladı."

2005 yılında çıkarılan bir kanunla içkili yerlerde çalıştırılan bayanların yaşlarının 21'den 18'e indirildiğini anlatan Mustafa Enöz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yasanın AKP hükümeti tarafından çıkarıldığını belirtmek isterim. Bu konuda yerel yönetimlerden daha ziyade genel yönetim sorumludur. İstenmeyen olayda adı geçen küçük yaştaki kız çocuğu yaklaşık bir yıl önce aynı olaydan dolayı yakalanmış ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü korumasına alınmış. Ancak, bir süre sonra buradan kaçarak aynı ortamda bulunmaya başlamış, sanki burada bir ihmal söz konusu gibi. Bir an önce sorumluların bulunmasını istiyoruz."

Erkan Akçay, AKP hükümeti tarafından dayatma ile Meclis'e getirilen Anayasa paketinin bizim devletimize uygun olmadığını söyledi. Bunu halkımıza anlatacaklarını belirten Akçay, şöyle konuştu: "Anayasa değişikliğine niçin kalktılar, 0 gram kıymanın içine 100 gram domuz eti sokuşturarak bu millete yedirmek istiyorlar. Bizim bir mucizemiz varsa o da Türk aile yapısıdır.Hepimizin görüşü ayrı olabilir ama aile yapımız değişmez. Ama maalesef gün geçtikçe bu aile yapısında çözülmeler buhranlar başlıyor. Türkiye çok ciddi anlamda sosyal cinnet ortamına itilmektedir. Bunun için halk oylamasında red oyu kullanacağız, ilk seçimde MHP 'yi iktidara taşıyacağız."

Ahmet Orhan, Türkiye'nin her yerinde yaşanan bu tür istenmeyen olayların özellikle başarılı bir MHP'li belediye başkanının çalışmalarına gölge düşürmek için gündeme taşındığını söyledi. Herkesin görevini bileceğini, devletin kolluk kuvvetlerinin görevlerini yapacağını anlatan Orhan, sözlerine şöyle devam etti: "Adli makamlar gerekeni yapacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin istiklali için ilk meşalenin yakıldığı bu ilçe bu tür olaylarla anılması da ayrıca manidar. Türkiye'nin bir iş bir aş ihtiyacı varken,

anayasa değişikliğine niçin kalktılar, amaçları işte bu ekonomik sıkıntıları ört bas etmek için."

MHP'Lİ VEKİLLER ALAŞEHİR'DE
MHP'Lİ VEKİLLER ALAŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 10:30:02
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 10:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?