4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

MHP'li vekiller İGM'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz ile Erkan Akçay’ın İl Genel Meclis Başkanı Dursun Ali Yıldız’a yaptığı ziyarette, şehrin menfaatleri konusunda işbirliği yapılması gerektiği görüşü ön plana çıktı.

MHP İl Başkanı Ersoy Aslan ve İl Genel Meclis Üyesi MHP Gurup Başkan Vekili Sevil Şekercioğlu da ziyarette hazır bulundu. MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz şunları söyledi: “Dursun Ali Yıldız’ın yeni görevi nedeniyle MHP olarak ziyaret ettik ve görevinde başarılar diliyoruz. İl genel meclisleri yerel parlamento niteliği taşımaktadır. Meclisimiz muhalefetiyle, iktidarıyla birlikte müştereken Manisa için ortak doğru kararlar alacaktır. Bunun için bu ziyareti gerçekleştirdik“ dedi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise “Bizler de meclis çatısı altında Manisa için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Güzel hizmetleri birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Dursun Ali Yıldız ise, “Şehir barışık yaşarsa, siyaseten barışık yaşarsa, siyasi partilerinin üst düzey yöneticileri barışık yaşarsa, onlar da barışık oluyorlar, o şehir daha fazla hizmet alır. Bir şehirde kavga olmazsa oraya giren hizmet daha çok olur. Elbirliğiyle Manisa’da ve Ankara’da yapılacak işler var. Tüm şehir elini taşın altına koyduğu zaman o şehirde kaldırılamayacak, oynatılamayacak taş olamayacağını düşünüyorum. Bu yüzden ziyaretinize de çok önem veriyorum, teşekkür ediyorum“ dedi.

“İki parti arasında işbirliği yapılabilir mi?” şeklindeki bir soruya MHP’li Enöz şu yanıtı verdi: “Siz yerelde müşterek içinde çalıştığınız takdirde biz de meclis çatısı altında birlikte çalışacağımıza emin olabilirsiniz. Tabiî ki bazı konularda siyasi fikir ayrılıklarımızın olması gerekir. Siyaseten yanlış gördüklerimiz hadiselerin üzerine gitmek zorundayız. Bu da siyasetin gereğidir. Doğru ile birlikteyiz yanlışın karşısındayız. Manisa’mızda seçimler bitti artık hizmet yarışı başladı. Mazeret kabul edilmez. Manisa’ya hizmet için birlikte hareket etmeyi de şiar olarak kabul ediyoruz. Ayrım gözetmeden her yere eşit mesafede olacağız.”

MHP’li Enöz’ün “Hükümet belediyemize gelen İller Bankası kaynağında kısıtlama yapıyor!” yönündeki iddiasına İl Genel Meclis Başkanı Dursun Ali Yıldız şu yanıtı verdi: “Hükümetimiz belediyelerin kesintilerine partisine göre yapmıyor. Kesintiler belili dönemlerde her belediye için yapılıyor. Bu kaynağın sadece muhalefet partilerinin belediyelerinden kesildiği çok yanlıştır. Başbakanımız bugüne kadar hiçbir zaman böyle bir uygulama ile ayırım yapmamıştır. Bundan sonra da yapacağını düşünmemekteyim.“

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 15:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?