30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

MHP'li vekillerden araştırma önergesi

MHP Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay ve Ahmet Orhan Manisa ilinin sorunlarının araştırılması ve gereken önlemlerin alınması ile ilgili TBMM'ye araştırma önergesi verdiler.

MHP Manisa Milletvekilleri verdikleri araştırma önergesinde şu sorunları dile getirdiler: "Manisa tarımsal potansiyeli ve tarımsal üretimi ile ülkemizin önde gelen illerindendir. İlimizde halkımızın büyük bir çoğunluğu tarımla uğraşmakta, geçimlerini tarımdan elde etmektedirler.

Çiftçilerimiz çok büyük sıkıntı içinde yaşamaktadırlar. Dünyanın bir gıda kaosu ve açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalacağı uluslararası kuruluşlar tarafından dile getirilmektedir. Hal böyle iken ülkemizde tarım kesimi hükümet tarafından destekleneceğine yok edilmeye çalışılmaktadır. Bölgemizde organik tarımın yaygınlaştırılması, organik tarımla üretim gerçekleştiren çiftçilerimizin desteklenmesi gerekmektedir.

Gediz nehri bugün için kilometrelerce uzunlukta bir açık kanalizasyon isale hattına dönüşmektedir. Nehir flora ve faunasıyla can çekişmekte ve kendisiyle birlikte içinden geçtiği ovayı da ölüme götürmektedir. İzlenen yanlış politikalar ve yetiştirilen tütünlerin satılamaması tütün ürünü yetiştiren köylülerimizi perişan etmiştir. Bu bölgelerde kısmen zeytinciliğe yönelme bulunmaktadır. Fidan temini ve dikiminde ekonomik zorluklar yaşanmakta olup, fidan temini ve dikiminin desteklenmesi gerekmektedir."

"BARAJLAR BİTİRİLSİN"
MHP'li 3 vekilin ortak verdiği önergede, barajların da bir an evvel bitirilmesi gerektiğine dikkat çekilerek, "İlimizde yapılması planlanan ve inşaatı devam eden barajların bir an önce bitirilmesi gerekmektedir. Manisa, tarihi doğal değerler bakımından oldukça zengin bir ildir. Paranın ilk defa basıldığı yer olan ve medeniyetlere ev sahipliği yapan Sart Beldesi Salihli ilçemiz sınırları içerisinde bu bölgede yer almaktadır. Yine bu bölgede beş çeşit termal su kaynakları ve Bozdağlar bulunmaktadır.

Söz konusu bu bölgenin Kültür ve Turizm koruma ve Gelişim Bölgesi yapılması, bölgenin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Kula-Salihli-Manisa bölünmüş yol çalışması ile Salihli-Gölmarmara-Akhisar yolunun bir an önce bitirilmesi gerekmektedir. Manisa ilimizde bulunan Celal Bayar Üniversitesi 15 yıllık üniversitedir. Üniversitenin açık ve kapalı spor tesisleri inşaatı, kampus altyapısı inşaatı, derslik ve merkezi birimler inşaatı gibi fiziki sorunları bulunmaktadır. Üniversitenin araştırma uygulama hastanesi halen bitirilememiştir, bunun için de yeterli ödenek temin edilmemiştir. Açıklanan bu nedenlere sorunların yerinde tespit edilerek konunun aydınlığa kavuşturulması ve gereken önlemlerin alınması amacıyla bir Meclis Araştırması açılması gerekmektedir" denildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 19:01:21
Güncelleme :24 Haziran 2008 Salı 19:08:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?