4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

MHP'ye proje hırsızlığı suçlaması

Malta Tesislerinin bulunduğu alan yapılması planlanan park projesinin reklam ajansı tarafından MHP’ye pazarlandığını iddia eden Belediye Başkanı Bülent Kar, “Bu bir fikir hırsızlığıdır.”dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Bülent Kar bugün bir basın toplantısı yaparak, Malta tesisleri civarına yapılması düşünülen park projesinin bir benzerinin MHP tarafından açıklanmasına tepki gösterdi.

Başkan Kar, “Bir kısmı Tevfikiye Mahallesi bir kısmı Merkez Efendi Mahallesi’nde kalan Maltaspor Tesisleri’nin bulunduğu yaklaşık 14.880 metrekarelik alan içerisinde gerçekleştirdiğimiz rekreasyon alanından imar planı ve yönetmelik şartlarını da yerine getirdiğimiz bir proje üretilmiştir. İçerik olarak her yaştan kişiye hizmet verebilen bir park tasarımı ana fikrimizi oluşturmuştur. Daha önce genel olarak ta sizle paylaştığım bu projenin bir benzerinin fotoğrafı dün yerel bir gazetede MHP Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün’e ait reklam sayfasında yayınlanmıştır. Sadece bununla da kalınmayıp bu projeyle ilgili broşürler hazırlanıp, projenin uygulanacağı bölgede vatandaşlara dağıtılmıştır. Manisa Belediyesi tarafından hazırlanan proje, CD ortamında reklam şirketine verilerek bu alanda yapılacak bir tanıtım tabelası için fiyat teklifi istenmiştir. Fakat alınan bu proje Sayın Ergün’ün seçim kampanyasını yürüten Reklam Ajansı tarafından kısmen değiştirilerek, MHP Belediye Başkan Adayının seçim kampanyasında kullanılmıştır. Yapılan bu davranış, reklam firması adına çok büyük yanlıştır. Emek verdiğimiz böyle bir projeyle ilgili ihale aşamasındayken gerçekleşen bu olay hepimizi üzmüştür. Reklam firmasının yaptığı bu hata seçim öncesinde iki siyasi parti arasında sıkıntılara yol açabilecek boyuttadır. Seçim kampanyalarının seviyeli bir şekilde herkesin birbirinin fikir ve emeklerine saygı göstermesi çerçevesinde devam etmesini diliyor, bu konu da ki yapılan yanlış davranışı kamuoyuyla paylaşıyoruz.“dedi.

Reklam Ajansının Genel Müdürü Salih Kümüştekin söz konusu iddiaları yalanlayarak, “Bahsedilen CD bize bir hafta önce gelmişti. Bu süre içinde proje hazırlanması zaten imkansız. Fikir hırsızlığı çok yanlış bir telaffuzdur. Belediye Başkanı’nın şoka girmesinin nedeni bu projenin onlardan önce bir başka parti tarafından açıklanmasıdır.”diye konuştu.

MHP Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar’ın da hazır bulunduğu toplantıda Başkan Kar’ın açıklamalarını talihsizlik olarak nitelendiren Ergün, “Görülüyor ki Belediye Başkanı’nı bundan sonra açıklayacağım projelerin endişesi ve sıkıntısı sarmış. Şimdi sizlere soruyorum; Kamunun veya belediye ait bir alana proje üretmemiz suç mu? Bu alanlara proje üretme hakkımız yok mu? Bu hakkı sadece kendinizde mi buluyorsunuz? Bu alanlar Belediye Başkanının kendi tapulu malı mı? Bir senedir veya 8 aydır hazırlık yaptıklarını söyledikleri alana yaptıkları çalışmayı niçin kamuoyuna açıklamadılar, duyurmadılar?”dedi.

Böyle bir projenin 5 günde hazırlanmasının mümkün olmadığına değinen Ergün sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkan bu CD’yi ajansa teslim ettiklerini söylüyor. 8 aydır kendilerinin bitiremediği projeyi biz 5 günde nasıl hazırlayabiliriz? Kaldı ki çalıntı dediğiniz proje ile hazırladığımız proje arasında hiçbir benzerlik yok. Sayın Bülent Kar; Kendi başarısızlıklarınızı örtmeye çalışmayın. Başkalarını suçlamayın. Ajansımızı suçlamayın. Ajansı suçladığınız gibi bizi de itham altında bırakamazsınız. Çalıştığınız ekibin yanlış yönlendirmeleri altında kalarak açıklamalarda bulunmayın. Bundan sonra kamuoyuna açıklayacağımız her projeden sonra bu ithamlarla karşı karşıya mı kalacağız? 5 yıl boyunca yapamadıklarınızın Manisa halkı tarafından çok iyi değerlendirileceğini biliyoruz. 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri gerekli cevabın alınacağı tarih olacaktır.”

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 15:48:25
Güncelleme :3 Şubat 2009 Salı 15:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sercan IP: 78.176.160.xxx Tarih : 3.02.2009 23:32:11

bu seçim ilk defa oy kullancam.o da sayın Cengiz ERGÜN e...