3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Mikro Eğitim Projesi

İhracatçı firmaların devlet yardımlarından daha çok ve hızlı bir şekilde faydalanmalarını sağlamak ve uygulamada karşılaştıklarını sorunları çözmek amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülen “Mikro Eğitim Projesi” Manisa'nın Salihli ilçesinde tanıtıldı.

Manisa Valiliği Tek Adımda Yatırım (MANTAY) Bürosu'nun daveti ile Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) düzenlenen toplantıya 30'a yakın ihracatçı firma temsilcisinin yanı sıra, Devlet Yardımları Mikro Eğitim Projesi Koordinatörü Nigar Semerci, Ege İhracatçı Birlikleri Devlet Yardımları Ar-Ge ve Enformasyon Şube Müdürü Mustafa San ile MANTAY Koordinatörü Nedim Zurnacı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Zurnacı, "Küresel kriz etkilerinin arttığı günümüzde ihracata yönelik girişimlerimizin devlet destek ve yardımlarından daha çok ve hızlı bir şekilde girişimcilerimize ulaştırılmasını amaçlıyoruz. Söz konusu toplantılarımızın ilkini Manisa merkezde, ikincisini Turgutlu ilçesinde gerçekleştirmiştik. Seminerimizde yurt dışında düzenlenen fuarlara milli düzeyde veya bireysel katılımların desteklenmesi, çevre maliyetlerinin desteklenmesi, pazar araştırması ve pazarlama desteği, yurt dışında ofis mağaza açma, işletme ve marka tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi, tarımsal ürünlerde ihracat iadeleri, Türk ürünlerinin yurt dışında markalaşması, tanıtım ve tutundurması ile Türk malı imajının yerleşmesine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi gibi konular ele alınacaktır.” dedi.

Mikro Eğitim Projesi Devlet Yardımları Ar-Ge Enformasyon ve Eğitim Şube Müdürü Mustafa San ise “Ege İhracatçı Birlikleri Devlet Yardımları Şubesi olarak geçtiğimiz yılın sonunda Türkiye'de bir ilk olarak değerlendirilebilecek ve mikro eğitim projesi adının verildiği yeni bir çalışma başlattık. Bu projenin doğuşu ihracatçı birlikleri olarak oluşturduğumuz tanı grubunda firmalarımızın devlet desteklerini yeterince bilmedikleri, bilenlerin ise başvurma konusunda çekimser davrandıklarını tespit etmemizle gündeme geldi. Bugüne kadar gerek organize ettiğimiz gerekse katılımda bulunduğumuz toplantılarda organizasyonların genellikle kalabalık ve yoğun katılımcı yapılmaya çalışmasına bağlı olarak bu toplantılarda bir konunun yeterince detaylandırılmaması, katılımcılarla bire bir ilgilenilememesi sebebiyle bundan sonra küçük gruplarla inter aktif eğitimler organize etmenin daha faydalı olacağını düşündük”dedi.

Devlet Yardımları Mikro Eğitim Projesi Koordinatörü Nigar Semerci de, Mikro Eğitim Projesi ile Devlet Yardımları konusunda firmaların karşılaştığı sorunları azaltarak, destek sürecini hızlandırarak, firmaların hak ettiği desteği bir an önce almasını, daha önce bu konuda başvurusu olmayanları ise desteklerden faydalanma konusunda yüreklendirmeyi hedeflediklerini belirtti. İki oturum halinde gerçekleştirilen seminer değerlendirme bölümü ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 17:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?