30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Milli Eğitim Müdürü pes etti

Manisa'da, 14 yılda 7 kez görevinden alınan Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, sonunda pes edip emeklilik dilekçesini verdi.

Çiğli Lisesi ve İzmir Atatürk Lisesi'nin de aralarında bulunduğu okullarda uzun yıllar öğretmenlik ve müdürlük yapan Hasan Özdemir, 1994 yılı Mayıs ayında Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı. Özdemir, 1998, 1999, 2000, 2002 yıllarında Bülent Ecevit'in başbakan olduğu koalisyon hükümetleri döneminde ‘Bilgi deneyim ve tecrübenizden faydalanılması, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin çıkarılması’ istem ve gerekçesiyle bakanlık emrine alındı. Ankara'da hiç göreve başlatılmayan “Siz telefonunuzu bırakın, biz sizi çağıralım” denilen Özdemir, her defasında Manisa İdare Mahkemesi'nin kararıyla Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iade edildi.


Özdemir, ayrıca 1998'de Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma Planlama Kurulu'na alındı, mahkeme kararıyla döndüğü görevinden 2000 yılında yeniden alınıp İzmir Çiğli Maltepe İlköğretim Okulu'na matematik öğretmeni olarak görevlendirildi. Özdemir, yargı kararıyla görevine döndü, bu kez 2005 yılında AKP iktidarının ilk döneminde Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı. Hukuk savaşını yeniden kazanıp koltuğuna oturan Hasan Özdemir, 14'ü Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere 40 yıllık idarecilik döneminde hiç yıllık izin kullanmadı. Özdemir'in yıldızı AKP iktidarındaki bakanlık bürokratlarıyla da barışmadı.

Geçen ay Ankara'da yapılan toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey yetkililerinin Özdemir'e, kendisiyle çalışmak istemediklerini söyledikleri belirtildi.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir bugün yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü görevini kendi isteği ile bıraktığını bildirdi. Özdemir, emeklilik dilekçesini Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdiğini belirterek, “Kabul edildiği ve bana tebliğ için gönderildiğini duydum. Bir ay içinde görevimden ayrılacağım. Meslek hayatımda 17 takdirname, 28 teşekkür belgesi aldım. Mesleğimi yapmanın huzuruyla ayrılıyorum. Bakanlığın buraya liyakat sahibi, koltuğu, bilgisiyle dolduracak bir arkadaşımızı atayacağına eminim” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 16:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?