4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Minare ustaları ölüme meydan okuyor

EKMEK MİNARENİN TEPESİNDE

Manisa Demircili boya ustası iki kardeş, ekmeklerini 15 yıldır cami minarelerini boyayarak kazanıyor.

Metrelerce yükseklikte minarenin tamir ve boya işini yaparak ekmek parası kazanan iki kardeş ölüme adeta meydan okuyor. Mehmet Ali Adıgüzel (35) ve Ahmet Adıgüzel (27), isimli kardeşler Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Naşa Beldesinde 36 metre boyundaki meydan isimli cami minaresinin onarım ve boyasını yapıyor.

Türkiye’nin her bölgesinden iş aldıklarını dile getiren Adıgüzel kardeşler, Naşa beldesinde önceleri çevre yolu camiinin 45 metre boyundaki minaresini 2 hafta içerisinde boyayıp teslim ettiklerini bildirdi. Yaptıkları işin çok tehlikeli olduğunun bilinci içerisinde hareket ettiklerinin altını çizen Adıgüzel kardeşler, uzun yıllar aynı işi yaptıkları için tehlikeye alıştıklarını ifade ettiler. Ölüme meydan okuyan boya ustası kardeşlerin büyüğü Mehmet Ali Adıgüzel, her gün yükseğe çıkıp iş yapmaya alıştıklarını kaydetti.

Yaptıkları işi çocuk oyuncağı olarak nitelendiren Adıgüzel,” Bizim için bunlar çocuk oyuncağı. Ancak yüksek kesimlerde boya yaparken akıllı olmak gerekiyor. Önce dengeni çok iyi koruyacaksın, yoksa dengeni kaybedip düşebilirsin” diye konuştu. Şimdiye kadar Konya’da en yükseği 72 metre boyunda bir minarede çalıştığını anlatan Adıgüzel, Konya merkezdeki 72 metre boyundaki minareyi boyarken çoğu kez korku dolu dakikalar yaşadığını anlattı.

Ömerleri yettiği sürece ekmeklerini en yükseklerde minare boyamak suretiyle kazanmaya devam edeceklerini anlatan Adıgüzel kardeşler, küçük yaşlardan beri öğrendikleri başka meslekleri olmadığı için bu işi mecburen sürdürmek zorunda olduklarını bildirdi.

EKMEK MİNARENİN TEPESİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 12:35:05
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 15:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melek adıgüzel IP: 78.178.168.xxx Tarih : 31.08.2010 16:32:58

helal olsun benim canım sevgilime ona yakışanı yapıyor ekmegini zorluklarla baş ederek çıkartıyor