3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Minik başkanlar ne istedi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Salihli ilçesinde öğrenciler bir günlüğüne ilçeyi yönetti.


Ova Küme Evleri İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Melissa Demirdağ ilçe kaymakamı, Fatih İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Emine Beyza Erdoğlu milli eğitim müdürü, 5 Eylül İlköğretim Okulu 4. Sınıf Öğrencisi Mustafa Söylemez ise belediye başkanı oldu.

En büyük hayalinin Avukat olmak olduğunu söyleyen ve bir günlüğüne kaymakamlık yapan Melissa Demirdağ, “Atatürk Mahallesi ile Ova Küme Evleri arasında kalan bölümde dolmuş hattı yok. Bu bölümde dolmuş hattının faaliyete geçmesini istiyorum. Ova Küme Evleri İlköğretim Okulu öğrencileri olarak bizler beyaz tahtada eğitim yapmayı, laboratuarımız olmadığı için ek binanın yapılmasını talep ediyoruz. Afet öncesi eğitim konusuna ağırlık verilmesini istiyorum. Ben gerçek kaymakam olsaydım öncelikle eğitimi ele alırdım. Okulumuz çevresinde dışarından gelen gruplar tarafından rahatsız ediliyoruz. Bu konunun da çözümünü istiyoruz” dedi. Milli Eğitim Müdürü olan Fatih İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Emine Beyza Eroğlu ise, “Okulumuzda BTS Sınıfının oluşturulmasını istiyoruz. Ayrıca daha iyi bir eğitim yapabilmemiz için araç ve gereçlere de ihtiyacımız var”dedi. Bir süreliğine de olsa Salihli Belediye Bakanı olan 5 Eylül İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Mustafa Söylemez ise telefon aracılığı ile Fen İşleri Müdürü Hikmet Erginbaş'ı yanına çağırdı. Söylemez, Salihli'de ve eğitim gördüğü okulda yapılması gerekenler hakkında Fen İşleri Müdürü Hikmet Erginbaş'a bilgiler verdi. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Gülcan Koyuncu'da kısa bir süreliğine Salihli İlçe Emniyet Müdürü olmanın mutluluğunu yaşadı.


Milli Eğitim Müdürü Vedat Karabıyık, “Ova Küme Evleri İlköğretim Okulu'na ek binanın yapımı için talepte bulunuldu. Orada da arsa sorunu var. Her ne kadar arsalar okul bahçesi içerisinde görünse de kamulaştırılması gerekiyor. Yasal süreç devam ediyor. Bütün okullarımıza BTS sınıfı kurulacaktır. Gelen ödenekler ile kenar mahallelerdeki okullarımızın tadilatlarını yapıyoruz. Okullarımıza bilgisayar veremiyoruz ama projeksiyon aletini temin edebiliriz ” açıklamasını yaptı. Kaymakam Mesut Yıldırım ise, “Afet öncesi yönetimi sonrası ve şimdiki zaman süreci çok önemlidir. Yönetmelikler yapıların depreme dayanıklı olmasını öngörüyor. Kurallara ve yasalara uygun binaların yapılması hem yetkili birimlerin hem de vatandaşlarımızın görevidir.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 17:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?