30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Minik Dudu hayata geri döndü

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, ilk kez beyin ameliyatı gerçekleştirildi.

Alaşehir ilçesinde, motosikletin çarpmasıyla beyin kanaması geçiren 6 yaşındaki Dudu Avşar, yapılan ameliyatla hayati tehlikeyi atlattı.

Alaşehir'e bağlı Girelli köyünde yaşayan minik Dudu, köy içinde yoldan karşıya geçerken bir motosikletin çarpması sonucu ağır yaralanarak Alaşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Dudu Avşar, beyin kanaması geçirdiği için hemen yoğun bakıma alınmıştı. 22 gün komada kalan Dudu Avşar, Beyin Cerrahı Levent Deniz tarafından ameliyata alındı. Alaşehir'de ilk kez gerçekleştirilen ameliyat başarıyla geçti ve Dudu yaşam savaşını kazanarak hayati tehlikeyi atlattı. Dudu'nun kısmen görülen felç durumuna yönelik
fizik tedavisinin hastanede sürdürüldüğü bildirildi.

Ameliyatla ilgili bilgi veren Beyin Cerrahı Levent Deniz, kaza sonucu gelen Dudu Avşar'ın beyin kanaması geçirdiğini belirterek "Komadaydı. Acil olarak Alaşehir'de ilk kez olmak üzere beyin ameliyatına aldık ve minik hastamızı kurtardık. Hasta 22 gün komada kaldı ve şimdi komadan çıktı. Bilinci açık ve konuşabiliyor. Şu an hastanede kontrol altında tutarak, sadece ayaklarında felç durumuna yönelik fizik tedavi yürütülüyor. En kısa sürede eski sağlığına kavuşabilecek, hayati tehlikesi kalmadı" dedi.
Ailenin tek çocuğu olan Dudu'nun annesi Elif Avşar da, "Doktorların zamanında müdahalesi ve gayretleri ile kızım yaşama yeniden döndü. Doktorumuza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bize bir insanın yaşayabileceği en güzel mutluluğu yaşattılar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2008 Pazar 18:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?