8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Minik Fırat'ı alevler yuttu

Manisa'da, bugün öğle saatlerinde meydana gelen ev yangınında 3 yaşındaki çocuk, yanarak hayatını kaybetti. 

Olay, bugün saat 12.30 sıralarında Nurlupınar Mahallesi Fidan Çıkmaz Sokak Numara 11'deki Şehmuz Bilir'in evinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, inşaat işçisi Nevzat Bilir ve tarım işçisi Ayşe Bilir, çocukları Nefise Bilir (7), Ferhat Bilir (5) ve Fırat Bilir'i (3) babaanneleri Nefise Bilir'e (50) emanet ederek işe gitti. Babaanne Nefise Bilir, evinin bahçesinde bulaşık yıkarken çocuklar evde oyun oynamaya başladı. Çocuklardan Nefise ve Ferhat, bir anda koşarak dışarı çıktı ve babaannelerine içeride yangın çıktığını söyledi. Babaanne Nefise Bilir, bir anda kendini büyüyen alevlerin içinde buldu ve torunlarını dışarı çıkardı. İçeride küçük torunu Fırat'ın olduğunu hatırlayan babaanne, içeri girmek istedi; ancak arka odada oyun oynayan çocuğa, alevler sebebiyle ulaşamadı. 

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, büyüyen alevleri kontrol altına almaya çalışırken bir yandan da içeride olduğu söylenen Fırat'ı kurtarmaya çalıştı. Ahşap evin tavanının çökmesi sebebiyle arama çalışmalarını güçlükle sürdüren ekipler, evin arkada odasında tavan yıkıntıları arasında küçük Fırat'ın cansız bedenini buldu. Olay yerine gelen polis ekipleri, babaanne Nefise Bilir ve torunlarından olay hakkında bilgi almaya çalıştı. Babaanne Nefise Bilir, yangın çıktığı sırada bahçede bulaşık yıkadığını söyledi. Kardeşini alevlere kurban veren Nefise ise "Odada bir anda alevler çıktı. Koşarak dışarı çıkıp yangını babaanneme söyledim" dedi. 

Olay yerinde soğutma çalışması yapan itfaiye ekipleri, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden göç eden vatandaşların çoğunlukta yaşadığı bölgede, evlerin yan yana olması ve elektrik aksamlarının ahşap yapının üzerine monte edilmesinin, yangının büyümesine ve diğer evlere sıçramasına sebep olduğunu söyledi. Yangının kesin çıkış sebebinin ise yapılacak incelemeden sonra ortaya çıkacağı bildirildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 17:25:23
Güncelleme :25 Ağustos 2006 Cuma 17:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?