30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Minik Harika hayata yeniden başladı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan Selma - Faruk Yaprak çiftinin 6 yaşındaki kızları Harika Yaprak’ın katarakt nedeniyle görmeyen gözleri, Salihli ilçesinde düzenlenen başarılı operasyonla yeniden görmeye başladı. 

Turgutlu ilçesinde ikamet eden Selma – Faruk Yaprak çiftinin 6 yaşındaki kızları Harika’nın gözleri, hafta sonu gittikleri tatilde bir anda görme işlevini yitirdi. 

Durumu fark eden anne Selma ve baba Faruk, tatil yaptıkları Kuşadası’ndan apar toprak ayrılarak Turgutlu ilçesine geldi. Turgutlu’da özel bir hastanede muayene edilen Harika Yaprak (6), daha sonra ailesi tarafından Salihli ilçesindeki özel bir hastaneye getirildi. Özel Hastane’de görevli göz doktoru Op.Dr. Mehmet Memiş, 6 yaşındaki minik kıza “Şişmiş Glikoliz katarakt” teşhisi koyarak hemen ameliyat kararı aldı. Yaklaşık yarım saat süren operasyonun ardından 6 yaşındaki talihsiz kızın gözleri yeniden görmeye başladı. 

Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Mehmet Memiş ameliyat sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu tür vakalara tıp dilinde ‘Şişmiş Glikoliz Katarakt’ diyoruz. Bu rahatsızlığın belirlenmesinde en büyük rol anne ve babalara düşmektedir. Çocuğun görmediğini anlamak çok zordur. Ancak çok dikkatli, bilinçli, hareketlerle çocuğun görüp görmediğini fark ederler. Bunun için de çocuklarını mutlaka bir göz uzmanına kontrol ettirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde ileriki yaşlarda tedavisinin mümkün olmadığı gibi tamamen görmeyerek kör de olabilirler. Harika’nın ameliyatındaki başarıda en büyük etken ise erken teşhistir. Geç kalınmış olsaydı minik Harika gözlerini tamamen kaybedebilirdi." diye konuştu. 

Selma ve Faruk çifti ise doktor Memiş’e çok teşekkür ettiklerini, yavrularının ileride görmesinde en büyük etken olduğunu ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 20:17:08
Güncelleme :13 Ağustos 2008 Çarşamba 20:20:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?