3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Minik mucitlere ödül

Manisa'nın Salihli ilçesinde Milli Egemenlik İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen 2. Tasarım Hikayeleri Proje Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Öğrencilerin hayal dünyalarına farklı bir ışık tutmak ve Teknoloji ve Tasarım dersinde ürettikleri projeleri farklı platforma taşımak amacıyla düzenlenen ve Salihli'deki tüm ilköğretim okulları ikinci kademe öğrencilerine yönelik olan yarışma kurgu dalında düzenlendi.

Yaşama geçirilebilecek olan projelerini kurgulayan öğrenciler, ön jüri elemesinden geçmelerinin ardından, derece belirleme jürisine sunum yaptılar ve bu aşamayı geçen öğrenciler ödül almaya hak kazandılar. Salihli Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen ödül töreni sinevizyon gösterisi ile başladı. Mine Uçak ve Tuna Şedele' nin müzik dinletisi törene katılanlara keyifli dakikalar yaşattı. Proje yarışması komisyon başkanı Reyhan Gürel, hayal dünyalarını yarışmaya taşıyan tüm öğrencileri ve derece alanları tebrik etti. Gürel, “Bu eserler geleceğe dair umutlarımızı artırıyor. Yarışmaya katılan her proje çağdaş dünyanın habercisi oldu. Çocuklarımızın çevreye ve insana olan duyarlılıklarını bu platforma taşımaları bizi mutlu ediyor “ dedi.

Okul müdürü Muammer Başoğul konuşmasında, “Bu sene 2.'sini düzenlediğimiz Tasarım Hikayeleri Proje yarışması ödül törenine katılan tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum. Daha iyiyi bulma arzusu, teknolojik bilginin ulaştığı sınırsız imkanlarla birleşerek, toplumların bilgilerini artırıp, onları her gün daha ileri noktalara ulaştırmaktadır. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eskiden ürettiği çelik ve enerji miktarı ile ölçülürken artık, enformasyon teknolojisini oluşturan mikro elektronik, telekominasyon ve bilgisayar teknolojilerinin imkanları ile elde edilen, işlenen, iletilen,saklanan bilgi miktarı ile ölçülmeye başlanmıştır. Bu yeni dönemde gelişmişlik, ölçütlerinde, fiziki miktarlardan çok daha farklı, bilgiye dayalı miktarlar ağırlıkla yer almaktadır. Çağımızın en önemli özelliği, toplumun bilgi üretme kabiliyetidir. Merak, araştırma yapma biçiminde eylem doğurur. Ateş çıkarabilmek için taşları birbirine sürterken dağlara tırmanırken veya denizin derinliklerine dalarken, uçmak için araç yaparken, keşfe çıkıyoruz. Araştırmak, gözlem yapmak demektir. Hissetmek, duymak, koklamak, tatmak, tepki göstermek, işitmek, sormak. Merak etmek, bilgi toplamak bilinmeyeni bilinir yapmak. Bizleri bu çalışmamızda destekleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Gecede 6. 7. ve 8. sınıflarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 22:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?