30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Minikler hayran bıraktı

Sarıgöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Okul Öncesi Eğitimi Şenlikleri büyük ilgi gördü. 15 İlköğretim Okulu'ndan 250 minik öğrencinin katıldığı şenlikte çeşitli gösteriler sunuldu.


3-6 yaş gurubu okul öncesi öğrencileri Sarıgöl Kent Meydanı'nda toplandı. Minik öğrenciler, Atatürk Anıtı'na çelenk koydular. Daha sonra birlikte saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudular. Rengarenk giysiler giyen öğrenciler Sarıgöl 4 Eylül Stadyumu'na kadar pankartlarla yürüdüler. Yürüyüş sırasında vatandaşlar minikleri bol bol alkışladılar. Belediye Müzik ve Sanat Evi'nde Okul Öncesi öğrencilerinin hazırladığı ortak resim ve el işi sergisi Kaymakam Adem Uslu tarafından açıldı.
Stadyumdaki miniklerin gösterileri izleyenleri ve öğrenci velilerinden büyük ilgi gördü. Şenlikte öğrenciler oyunlar oynadı, şiirler okudu. Halk oyunları da büyük ilgi gördü. Özellikle Sığırtmaçlı Okulu'nun öğrencilerinin giydiği yöresel motifli giysiler büyük beğeni topladı. Veliler, çocuklarını şenlikte resimlerini çekebilmek için adeta yarıştılar. Yoğun kalabalık milli bayramları aratmadı. 4 Eylül Stadyumu tıklım tıklım doldu.

Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin, "21-31 Mayıs tarihleri arasında tüm yurtta Okul Öncesi Eğitimi Şenlikleri düzenlenmesi kapsamında bizde ilçemizde ilk kez böyle bir şenlik yaptık. Gerçekten büyük ilgi gördü. Buradaki amaç velileri okul öncesi eğitimin önemini göstermektir." dedi.

..
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 17:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?