30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Miniklerden örnek çevrecilik

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 15 yıl önce kurulan Akhisar Sağlık, Eğitim ve Kültür Vakfı'nın (AK-SEK) Çocuk Meclisi üyeleri, belirledikleri bir sokakta sigara izmaritleri topladılar.


Geçtiğimiz hafta ilçedeki hayvan barınağını gezerek inceleme yapan AK-SEK Çocuk Meclisi üyeleri, bu kez temiz çevre için Paşa Mahallesi 5. Sokak'ta sigara izmariti toplama projesini hayata geçirdiler. Sokağı başından sonuna tarayan minikler, yerde buldukları toplam 2 bin 201 adet izmariti poşetlere koyarak çöp konteynırlarına attılar. Daha sonra Zabıta Amiri Hasan Karabacak'ı makamında ziyaret eden çocuklar, hem izmarit toplama faaliyetleri hakkında bilgi verdiler hem de çevrenin korunmasıyla ilgili düşüncelerini paylaştılar.


Faaliyetleriyle ilgili bilgi veren AK-SEK Vakıf Genel Sekreteri Sabahat Uzun, "Vakıf binamızın sokağını sürekli gözlem altında tutarak yapılan çevre kirletme katliamını maalesef birlikte yaşadık ve gördük. Sigarayı içip kendilerini ve çevrelerini zehirleyen tiryakilerin izmaritlerini rasgele yere atmaları bizi hayrete düşürdü. 50 civarındaki izmaritin hala yanar halde olduğunu gözlemledik." dedi. Anne ve babalara seslenen Uzun, "Lütfen sigara içmeyiniz, tütünün topraktan emip ciğerlerinize yapışan bu radyasyonlu atom taneciklerini değil biz evlatlarınızı tercih ediniz. Evlatlarınız sizlerle daha uzun süre bir arada olmak istiyor. Lütfen bize kulak veriniz. Sigara yılda 50 bin kişinin kanser olmasına 100 bin kişinin de ölmesine sebep oluyor. Sigara izmaritlerini yere atmayalım. Çevre temizliğinden sorumlu belediye mensuplarının kentimiz için daha faydalı iş yapmaları için onlara destek verelim. Boşu boşuna onlara izmarit süpürgeciliği yaptırmayalım." diye konuştu. Duyarsızca yere çöp ve sigara izmariti atılmasını önleyemeyeceklerini ifade eden AK-SEK Vakıf Genel Sekreteri Sabahat Uzun, "Alanya ilçesinde sigara izmariti atan iki kişiye encümen kararıyla 124'er YTL para cezası kesildiğini öğrendik. Biz de anlaşıldığı kadarıyla bu çirkinliği önleyemeyeceğiz. Bunun için Belediye Başkanımız Salih Hızlı'dan kameralarla bu kişilerin tespit edilip cezai müeyyide uygulanması yönünde çalışma bekliyoruz.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?