4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Miniklere diş taraması

Özel Doruk Koleji anasınıfı ve 1. sınıf öğrencileri diş sağlığı konulu seminere katıldılar ve diş taramasından geçirildiler.

Özel Doruk İlköğretim Okulu anasınıfı ve 1. sınıflar okullarında "Diş Sağlığı” konulua seminer aldılar. Seminerden sonra Diş Hekimi Dr. Levent Canıtok ve Dr. Nadir Önem öğrencilerin dişlerlini kontrol etti. Diş temizliği konusunda bilinçlenen küçük doruklular diş sağlığının önemini kavrayıp, dişlerine nasıl sağlıklı bakması gerektiğini öğrendi.

Diş Hekimi Dr. Nadir Önem, “Peynir ve elma dişlerimiz için çok önemlidir. Çikolata yedikten sonra bir parça peynir dişlerimizi temizler ve çürümesini önler. Peynirin dişlerimizin güçlenmesinde büyük payı vardır. Fazla şekerli gıdalardan kaçınmalıyız. Ve onları yediğimizde de dişlerimizi hemen fırçalamalıyız. Dişlerimizi günde en az 2 kez; sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinden sonra fırçalamalıyız” dedi.

Öğrenciler slayt eşliğindeki seminerden sonra, sınıflarında diş taramasından geçtiler. Diş doktorlarından korkmamasını ve onların diş sağlı için vazgeçilmez yardımcılar olduğunu öğrenen küçük doruklular, sırayla doktor amcalarına diş taraması yaptırdılar.

Özel Doruk İlköğretim Okul Müdürü Vedat Talan, “Diş doktorları genellikle büyük küçük herkesin gitmeye çekindiği korktuğu doktorlardır. Biz öğrencilerimizde bu tür kaygılar oluşmaması, dişlerini nasıl korumaları gerektiğini ve dişlerinin son durumunu öğrenmeleri için okulumuza Diş Hekimi Dr. Levent Canıtok ve Nadir Önem'i getirdik. Öğrencilerimiz slayt eşliğindeki seminerden sonra dişlerini doktorlarımıza kontrol ettirdiler” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 13:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?