30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Miniklere sağlıklı beslenme semineri

Manisa Özel Doruk İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencilere yönelik "Sağlıklı Beslenme" konulu seminer verildi.

Çocukların ömür boyu dengeli, yeterli ve sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmeleri ve aynı zamanda semineri alan öğrencilerin işledikleri dersler kapsamında CBÜ Öğretim Üyesi Bülent Ergönül tarafından Sağlıklı Beslenme semineri verildi.

CBÜ Öğretim Üyesi Bülent Ergönül “Büyümek, gelişmek, sağlıklı ve verimli olarak uzun süre yaşamak için; gerekli olan besin öğelerinin her birini yeterli miktarda almalıyız. Yetersiz ve dengesiz beslendiğimizde büyüme ve gelişmemiz engellenir, sağlığımız bozulur, okul başarımız azalır, yorgun ve isteksiz oluruz. Tüm enerji ve besin öğelerinin yeterli ve dengeli karşılanabilmesi için büyüme çağındaki öğrencilerin tüketmeleri gereken besinlerin kaliteli ve yeterli miktarlarda olması önemlidir. Güne sağlıklı başlamak, yorgunluk duymamak, derslerimizi dikkatli bir şekilde dinlemek, başarılı olmak için, mutlaka sabah kahvaltısı yapmalıyız.” dedi.

Özel Doruk İlköğretim Okulu Müdürü Vedat Talan, “Sağlıklı beslenme çocuklarımızı her yaşta ve her koşulda etkiliyor.  Sağlıklı beslenmeyen bir öğrencinin sağlık problemlerinin yanı sıra derslerde de verimliliği düşer. Bu yüzden bu yaşlardan çocuklarımıza nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda güzel alışkanlıklar kazandırmalıyız. Biz de bu amaçla okulumuza Sağlıklı Beslenme Uzmanı getirerek çocuklarımızın bilinçlenmesini istedik." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 15:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oguzhan IP: 78.177.0.xxx Tarih : 1.11.2008 08:28:04

öğretin küçüken bunları çocuklara