4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Mısır üreticileri için eğitim turu

Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Polen Tohumculuk’un ortak organizasyonunda yem sanayinin ham maddesini üreten mısır üreticileri için eğitim turu düzenlendi.

Mısır tarımının başladığı şu günlerde mısır tarımı ve silaj yapımında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Polen Tohumculuk ortak eğitim çalışması başlattı. Polen Tohumculuk firması yetkililerinden Barış Tanrıverdi ve Dr.Mehmet Özüstün’ün yanı sıra Damızlık Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu da eğitim seminerlerine katılarak üreticileri bilgilendirdi.

Seminerde önemli bilgiler veren Başkan Ahmet Kırlıoğlu, “İlimiz tarım yönünden çok zengin topraklara sahip durumdadır. Hayvancılığımız için ise mısır tarımının çok büyük önemi bulunmaktadır. Sığır yetiştiriciliğinde silajın önemi de çok büyüktür. Mısır tarımında ya da silaj yapımında yapılacak küçük hatalar bizlere gelir kaybı olarak dönmektedir. Yüksek verimlerde ve kaliteli mısır tarımı yapmamız gerekiyor. Bu amaçla Polen firması yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında, Kula, Akhisar, Turgutlu ve Salihli ilçelerimizde toplantılar düzenleyerek bu konuda çiftçilerimize bilgiler aktarmış olduk.”dedi.

Birlik veteriner hekimi M.Ali Çavdar ise ıslah için olmazsa olmazlardan birisi olan suni tohumlama ve doğru sperma seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği ve eşleştirme hakkında bilgiler verdi.

Birlik bünyesinde bulunan Manbir Sigorta Şirketi yetkilisi Semanur Efe ise tarım ve hayvancılık sigortaları hakkında üreticileri bilgilendirdi.

Seminerlerin devam edeceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 12:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?