3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

MOBESE devreye giriyor

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 164. yıl dönümü nedeniyle Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir’i kabul eden Vali Celalettin Güvenç, MOBESE kamera sisteminin yakında devreye gireceğini müjdeledi.

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 164. yıl dönümü nedeniyle Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, emniyet mensuplarıyla Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti. Vali Güvenç'e çiçek ve günün anısına seramik tabak hediye eden Emniyet Müdürü Adem Aydemir, suçun işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri yerine getirdiklerini, ülkedeki huzur ve güvenin tesisinde de büyük rol üstlendiklerini söyledi. Vatandaşın huzur ortamının devamı için 24 saat görevleri başında olduklarını söyleyen Aydemir, "Sokağın huzurunu temin etmek başlıca görevimizdir." dedi.

VATANDAŞ POLİSE YARDIMCI OLMALI
Polis teşkilatının devletin en önemli görevlerinden birisi olan asayiş hizmetini üstlendiğini söyleyen Manisa Valisi Celalettin Güvenç, "Çok geniş bir kadroyla vatandaşın huzur ve asayişini temin etmektedir. Türkiye'nin göz bebeği konumunda olan polis teşkilatımızın bu yılını da kutluyoruz. Bu güzel ve anlamlı günde ömrünü Türk polis teşkilatına, halkın huzur ve güven teminine adayan teşkilatın emeklilerine uzun ömürler, çalışan tüm personele başarılar diliyorum. Hepsine halkımız adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Onları bazen sokakta, bazen hastanede, bazen maçta görüyorsunuz. Bütün amaç halkımızın daha rahat, emniyet ve güven içerisinde yaşaması içindir."dedi.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Güvenç, "Polisimize yardımcı olsunlar, sahip çıksınlar, kanunsuz, usulsüz gördükleri olayları derhal ilgili telefonlar vasıtasıyla polise iletsinler. Bu iş bir dayanışma işidir. Hep beraber olduğumuz zaman şüphe yok ki, vatandaşın sokaktaki huzuru ve rahatı daha iyi olur."diye konuştu.

ASAYİŞTEN MEMNUNUM
Manisa'da polisin verdiği hizmetten memnun olduklarını anlatan Vali Güvenç sözlerini şöyle sürdürdü: "Aslolan vatandaşın memnun olmasıdır. Vatandaşların memnun olduğunu bize dönüşlerden anlıyoruz. Manisa'da asayiş çok iyi, huzur çok iyi, sokakta vatandaşımız çok rahat yürümektedir. Elimizdeki istatistikler de zaten her geçen gün iyileştiğini göstermektedir. Ayrıca Manisalılara da müteşekkiriz. Araç ve gereç bakımından Manisalı iş adamlarımız bizlere çok büyük destek verdiler. Bugün mobil araç sayımız birçok ilden fazladır. Manisalı ne zaman polise ihtiyaç hissetse çok yakınında bir ekibimiz olduğunu bilmektedir. Teknik donanımımız da gayet iyidir. Merkezi kontrol sistemi ile 24 saat araçlarımızın bulundukları mevkileri takip etmekteyiz. Komuta merkezimiz ekipleri en yakın yerlere sevkte zaman kaybetmemektedir. Teknolojiyi çok iyi kullanmaktayız."

MOBESE DEVREYE GİRİYOR
Polis teşkilatının iyi yolda olduğunu ve hizmet binalarının da yenilendiğini hatırlatan Vali Güvenç, "Mobese deneme hizmeti vermeye başladı. 2 Mayıs tarihinde de İçişleri Bakanımızın huzurunda resmen Mobese hizmetimizi yani kamerayla şehrin takip sistemini devreye alacağız. Bu da şehrin emniyet ve huzuruna olumlu katkı yapacaktır.  Bu konu da gerekli anlaşmaları yaptık. 6 hafta içerisinde trafik yoğunluğu fazla olan iki kavşakta hizmet vermeye başlayacak. Plaka okuma sisteminin yanı sıra kurulacak olan sistemde kırmızı ışık ihlali yapan araçların geçiş anlarının fotoğrafını çekecek olan sistemde plakalara cezaları kesilerek adreslerine postalanacak."diye konuştu. .

Mobese sisteminin ilk etapta 59 kamera ile hizmet vermeye başlayacağını belirten Emniyet Müdürü Adem Aydemir, ilerleyen günlerde kamera sayısının da arttırılabileceğini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 17:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?