3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Mobilya mağazasında yangın dehşeti

Manisa'da 8 katlı bir mobilya mağazasında çıkan yangına müdahale ederken apartman boşluğuna düşen itfaiye erini kurtarma çalışmaları trajik görüntülere sahne oldu.

Manisa'nın ana caddelerinden Doğu Caddesi üzerinde bulunan 8 katlı Taşkıranlar Mobilya Mağazası'nın 6. katında, saat 21.00 sıralarında bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

Yangın nedeniyle çevredeki binalar boşaltılırken, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Hızla yayılan alevler halıların bulunduğu 6. kattaki tüm alana yayıldı. Toplam büyüklüğü bin 600 metrekare olan 6 katlı işyerinde alevler diğer katları ve binanın yanındaki Evkur ve İstikbal Mobilya'yı da tehdit etti. Bunun üzerine polis bölgedeki binaları boşalttı.

Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ederken, binanın arka tarafından da ekipler yangına müdahale etti. Arka kısımdaki bir başka binadan içeriye girerek apartman boşluğunda alevleri söndürmeye çalışan ekipler, yangını kontrol altına almaya çalıştı.

- 6 METREDEN ZEMİNE ÇAKILDI
Organize Sanayi Bölgesi (OSB) itfaiye ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Bu sırada Hüseyin Coşar isimli itfaiye eri duvarın üstüne çıkıp hortumu sıkarken dengesini kaybederek arkadaşlarının bakışları arasında 6 metrelik apartman boşluğuna düştü. Zemindeki mazgalların üstüne çakılarak hareketsiz kalan talihsiz itfaiye erine müdahale etmek için arkadaşları harekete geçti.

Bir kişi apartman boşluğuna sarkıtılan hortuma tutunarak aşağıya inerek arkadaşına ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra diğer itfaiye erleri aşağıya indi. Hareketsiz bir şekilde kurtarılmayı bekleyen Hüseyin Coşar'a apartman boşluğunun yan tarafındaki zemin katın penceresinden içeriye girebilen 112 ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra sedyeyle dışarıya taşıdı. Vücudunda çeşitli kırıklar oluşan itfaiye eri ambulansa konarak hastaneye kaldırıldı.

Tüm müdahalelerle rağmen yangın saatlerce devam etti. İşyeri sahiplerinden Erdal Taşkıran itfaiye görevlileriyle tartıştı. Müdahalenin yetersiz kaldığını ileri süren Erdal Taşkıran kendi personelinin yangını söndürmek için binanın içine girmesini istedi. İşyeri sahibi Mustafa Taşkıran yangını endişeli gözlerle izlerken, yakın arkadaşları tarafından sakinleştirildi.

Olay yerine gelen Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Emniyet Müdürü Adem Aydemir söndürme çalışmalarını yakından takip etti. Polis olay yerini güvenlik çemberine alırken, vatandaşlar da meraklı gözlerle yangını izledi.

Yangında bazı itfaiye erleri de dumandan etkilendi. Zabıta görevlileri, itfaiye erleri için su ve ayran getirdi. Saat 21.00'da başlayan yangın 23.30'da kontrol altına alınabildi. Soğutma çalışmaları ise gece yarısına kadar devam etti. Soğutma işlemi bittikten sonra hasar tespit çalışmasının başlatılacağı açıklandı. 8 katlı mağazada beyaz eşyadan, halıya, çeyizlik eşyadan elektronik cihazlara kadar çok sayıda ürünün bulunduğu ve yangının başladığı 6. kattaki tüm halıların yandığı bildirildi. Bu arada diğer katlarda bulunan ürünler de su ve duman nedeniyle büyük zarar gördü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 09:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?