4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Motodrag yarışlarına Turgutlu damgası

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından Manisa'nın Akhisar ilçesinde düzenlenen motodrag yarışlarında, Ege Motosiklet Kulübü adına yarışan Turgutlulu 3 yarışçı sezona kupa ile başladı. 13 yaşındaki Furkan elde ettiği dereceyle büyük başarıya imza attı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen sezonun ilk motodrag yarışları Akhisar'da yapıldı. Birçok yarışçının katıldığı yarışlar nefes keserken yarışlara Turgutlulu sporcular damgasını vurdu. Ege Motosiklet Kulübü adına yarışan Turgutlulu yarışçılar 3 kategoride de 2.'lik elde ederek sezona iyi bir başlangıç yaptılar. Motodrag yarışlarında 125 cc kategorisinde mücadele eden 13 yaşındaki Furkan Eryılmaz, 13 sporcu arasında, 750 cc'de Ahmet Sağdıç 7 sporcu arasında, 1000cc'de ise Şevket Eryılmaz ikinci olarak sezonun ilk yarışından Turgutlu'ya kupa ile döndüler.

Geçmiş yıllarda yapılan yarışmalarda bir çok başarıya imza atan ve Türkiye derecesi bulunan Turgutlulu yarışçılar 30 Mayıs tarihinde Konya'da yapılacak yarışlarda da birincilik hedeflediklerini söylediler.

Genç yarışçı Furkan Eryılmaz, Şevket Eryılmaz ve Ahmet Sağdıç, "Sezon sonunda 3 kategoride de Türkiye şampiyonluğunu ilçemize getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yarışların ilk ayağında iyi dereceler elde ettik. Bu başarımızı sezon sonuna kadar sürdürmek istiyoruz." dediler.

Yarışçıların antrenörü Zeki Eryılmaz ise, "Motodrag yarışlarında sporcularımız çok başarılı yarışlar çıkartıyorlar. Hedefimiz mutlak olarak üç kategoride de Türkiye şampiyonluğu. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Akhisar'da yapılan motodrag yarışlarında 125cc'de mücadele eden, Canpoyraz İlköğretim Okulu 7. öğrencisi 13 yaşındaki Arif Furkan Eryılmaz'ın bir çok yetişkin sporcuyu geride bırakarak 2. olması tüm dikkatleri üzerine çekti. 9 yaşından bu yana motosikletlere karşı ilgisi bulunan genç yarışçı Furkan neredeyse çocuk yaşına rağmen yetişkin yarışçılara taş çıkartırken otoriteler tarafından da geleceğin Kenan Sofuoğlu'su olarak gösteriliyor. İleride hedefinin daha yüksek kategorilerde yarışarak Türkiye biricisi olmak olarak belirleyen Furkan, kendisine Kenan Sofuoğlu'nu örnek aldığını ve gelecekte kendisinin de yabancı ülkelerde Türkiye'yi temsil etmek istediğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 16:35:32
Güncelleme :5 Mayıs 2009 Salı 17:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?